Johnny and the Hurricanes, azaz Jani és a hurrikánok 👉klasszik muzik
Adam and the Ants, avagy Ádám és a hangyák 👉hallgasd meg
Kispál and the Badger, and the Kiss Tibi... 👍a következő
Fish and chips, Hal és krumpli, de jobban hangzik, külföldiül.
Sok jó muzsika közt, ma Linguine and the Mackerel volt a napi mannán, és már annám is tovább, de azt azért el kell mondanom, hogy ez simán Tészta és Hal.
PARADICSOMOS-PETREZSELYMES LINGUINE,
FÜSTÖLT MAKRÉLÁVAL
Hozzávalók:
25-30 dkg linquine
50 dkg paradicsom
3 ek, ecetes gyöngyhagyma
15-20 db zöld olívabogyó
3-4 ek. balzsamecet
3-4 ek. balzsamecet
2 cs. petrezselyemzöld
szardella, só (vagy szardellapaszta)
olívaolaj, vaj
1 db kb. 30 dkg füstölt makréla
A tésztát sós vízben kifőzzük.
Közben egy serpenyőben, egy darabka vaj és olívaolaj keverékén elpirítjuk a szardellát.
(A szardellát, só helyett használjuk, ennek hiányában ez a művelet kimarad.)
A paradicsomot kis kockákra vágjuk, az olívabogyót felaprítjuk, és a serpenyőbe dobjuk. Hozzáadjuk, lecsepegtetve a gyöngyhagymát és a balzsamecetet, közepe lángon kb 10 perc alatt sűrűre főzzük, a végén aprított petrezselyemzölddel dúsítjuk, frissítjük és belekeverjük a tésztát.
(Ha ügyesek vagyunk, a tészta főzését, a raguban is befejezhetjük, de ehhez azért kell egy kis gyakorlat.)
Tálaláskor, az ügyesen és gondosan szálkátlanított makrélát a tetejére tördeljük.
(A szardellát, só helyett használjuk, ennek hiányában ez a művelet kimarad.)
A paradicsomot kis kockákra vágjuk, az olívabogyót felaprítjuk, és a serpenyőbe dobjuk. Hozzáadjuk, lecsepegtetve a gyöngyhagymát és a balzsamecetet, közepe lángon kb 10 perc alatt sűrűre főzzük, a végén aprított petrezselyemzölddel dúsítjuk, frissítjük és belekeverjük a tésztát.
(Ha ügyesek vagyunk, a tészta főzését, a raguban is befejezhetjük, de ehhez azért kell egy kis gyakorlat.)
Tálaláskor, az ügyesen és gondosan szálkátlanított makrélát a tetejére tördeljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése