TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2021. május 17., hétfő

Szűz és csípős avagy Eh...

Eh... hát ez van... 

...van amikor nincs kedvem főzni -nem szégyellem- ilyenkor előkapok valami kozervet, kukoricát, paradicsomot, egy kis husit, ezt-azt, tökmidegy, összekavaron, felmelegítem... eh...










CSÍPŐS PAPRIKÁS SERTÉSRAGU

  KUKORICÁVAL ÉS PARADICSOMOS RIZZSEL
60-80 dkg szűzpecsenye
2 dl tej (kb.)
4 ger. fokhagyma
2 dob kukorica konzerv (2X340g)
1 db kápia paprika
1 db erős zöldpaprika vagy chili
30 dkg rizs
1 kis dob. paradicsompüré (70g)
római kömény
őrölt fahéj
lestyán
kiegészítőnek:
10-15 dkg reszelt sajt (pl.Massdam)
1 nagy p. natúr joghurt (450g)
A fokhagymát gerezdeket összezúzzuk és elkeverjük a tejben.
A szűzpecsenyét megtisztítjuk és felcsíkozzuk, majd néhány órácskára, hűtőbe téve a fokhagymás tejben pácoljuk.
Hagyományos módon párolt rizst készítünk azzal a kis különbséggel, hogy a felöntő vízébe belekeverünk egy kis doboz paradicsompürét, illetve lestyánnal is ízesítjük.
A kápia paprikát és az erős paprikát felkockázzuk.
Közben a bepácolódott húst lecsepegetettjük és egy nagyobb serpenyőben, kevéske zsiradékon elkezdjük sütni/pirítani (egy kicsikét fröccskölni/sisteregni fog 😉).
10-12 perc elteltével megsózzuk, őrölt római köménnyel és fahéjjal ízesítjük, aztán hozzá borítjuk kukoricát (én nem szűrem le), a kockára vágott papirkákat és kis lángon összeforraljuk.
Tálaláskor a paradicsomos rizsre adagoljuk a ragut, megszórjuk reszelt sajttal és meglocsoljuk a joghurttal.







Van aki forrón szereti,
ezért nem baj ha van késznél chili-szósz
és tűzoltó készülék 
😈

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése