TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. június 5., hétfő

Sertés és kecske avagy Ha ünnep, akkor panír

A mai csodálatos nap alkalmával, már reggel tudtam, hogy ha ünnep van akkor csak paníroshusit lehet enni, mert az olyan elegáns 😉 Ezzel nem is jelentett problémát, mert magyar vagyok, és így bármivel töltve, fel tudok dobni egy ünnepit.
Ami viszont kicsit megdolgoztatott az, az étel elnevezése, mert először a Csabci kedvence jutott eszembe, de ugyi ez nem sokat árul el a  étekről...
...aztán egy isteni szikra segítségével, tökügyesen megoldottam...
















KECSKESAJTTAL ÉS SONKÁVAL TÖLTÖTT 
 SERTÉSKARAJ, SAVANYÚ LILAHAGYMÁS   PAPRIKÁVAL  ÉS PÁROLT HAJDINÁVAL 
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
15 -20 dkg kecskesajt
8 szelet minőségi sonka
2 fej lilahagyma
3-4 db paprika
20 dkg hajdina
babérlevél
egész kömény
vörösborecet (vagy balzsamecet)
bors, só
liszt, tojás, morzsa a panírozáshoz
A sertéskaraj felszeleteljük, kissé megklopfoljuk.
A szeletekre ráfektetjük a sonkát, elosztjuk rajtuk a kecskesajtot és ügyesen feltekerjük, kívülről finoman sózzuk, borsozzuk. (A sajttól és sonkától is kap egy kis sós ízt!) A hagyományos módon bepanírozzuk és forró zsiradékban kisütjük.
A párolt hajdinát, a rizshez hasonlatosan készítjük, babérlevél ízesítéssel.
Közben a lilahagymát és a paprikát félkarikára vágjuk, kevéske zsiradékon, sózva, borsozva, egész köménnyel ízesítve, percek alatt, roppanósra pároljuk, a végén 2-3 kanál borecettel ízlésünkre savanyítjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése