TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. december 23., hétfő

Gyertek nyugodtan 2.

Az ünnepi időszakban, egyszerű ötleteket szeretnék adni és színesíteni szeretném a vendégváró asztalt.
Mert ugye, az év bármely más napjaiban, összedobunk egy pár darab sonkás vagy szalámis szendvicset a beugró vendégeinknek és kész; de ünnepi hangulatban valamiért és valamivel többet szeretnénk. 
Ebben próbálok nektek segíteni apró őrültségekkel és nagy-nagy szeretettel. 
Nem biztos, hogy teljesen saját ötletek lesznek ezek, mert az ember jár itt-ott és lát ezt-azt, aztán átformálja kedvére; az pedig, hogy ezt, vagy ilyesmiket máshol is lát az ember fia, azt egyáltalán nem tartom bajnak; sőt!
Ne lepődjetek meg azon, ha nem lesz minden receptnél, szuper pontos mennyiség, hisz' ezek csak ötletek, és nagy részüknél (természetesen) abból amit itthon találok, mert szerintem az mindenkinél van otthon :) illetve arra is szeretnék ötletelni, hogy majdnem ugyanabból az alapanyagokból lehet többfélét készíteni. Az adagok nem lesznek nagyok, mert csak színesíteni akarom a vendégváró asztalt; de ezt már mondtam. Vagy nem? Akkor most mondom. 
Például itt a másodiknál, a fekete retket próbálom egy picit népszerűsíteni. 
A fekete retket kevesen szeretik és azok is inkább azért fogyasztják mert, sok, jó tulajdonsága ismert, pl: vízhajtó, féreghajtó, epekőképződést gátló, gombaölő, baktériumölő és emésztést javító...
...és talán ezért egy kicsit erősebb, „csípősebb” az íze; de (szerencsére) ezt tudjuk lágyítani. 
 Tehát: falatkák, szendvicsek, mini saláták, harapnivalók és Őrülten Jó mik ezek, előre; ti meg kedves vendégek Gyertek nyugodtan !














egyszerű
FEKETE RETEK SALÁTA, 
    SZENDVICSEKHEZ 
Hozzávalók:
40 dkg fekete retek (2 db kb.)
1/2 db lilahagyma
2 ek. tejföl
2 ek. olívaolaj (el is hagyható)
1 ek. méz

A fekete retket meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, lesózzuk, félórát pihentetjük, majd jól kinyomkodjuk
A lilahagymát szép vékony, félkarikákra szeleteljük, a retekhez adjuk és összekavarjuk a többi hozzávalóval. Amennyiben a lilahagyma ízét is gyengítenénk, akkor a retekkel együtt sózzuk le; bár ez esetben elszínezheti a salátát.
Ezzel a salátával pompásan kiegészíthetünk szendvicseket, amiknél felhasználhatjuk a maradék sülteket; vagy falatkák készíthetünk vele szalonna „chips-sel”.






   




   
 

1 megjegyzés: