TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. december 7., szombat

Blogkostoló 13.-2.

Azokat az egyszerű ételeket favorizálom, amit bárki könnyedén eltud készíteni; mert ugye itt vagyunk mi, szakácsok, bloggerek, akiknek minden olyan „könnyű”; boldogan és örömmel beszélünk egy-egy étel készítéséről, mintha a világ legegyszerűbb dolga lenne. 
Számunkra. 
Amikor pedig kikukkantunk a „nagy monológunk” mögül, csak tágra nyílt szemek, csodálkozó tekintetek és inkább az előadásunknak szóló, kierőszakolt, tétova mosoly a válasz; esetleg annyi, hogy: aha.
A blogkóstoló alkalmával is az ilyen recepteket keresgélem, hogy kedvet adjak nektek a egyszerű és mégis nagyszerű ételekhez illetve a főzőcskéhez.
Szofika konyhájában is ilyen receptekre akadtam; persze egy ici-picikét variáltam rajta és íme a végeredmény, valamint az eredeti. 












 

CSIRKEMELL SZELETEK,
        RAJTA SÜLT SZALONNÁS-PAPRIKÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
4 gerezd fokhagyma
1-1 db kaliforniai paprika (sárga, piros, zöld, ami éppen van)
15 dkg kenyérszalonna
4 adag rizs
morzsolt zsálya
őrölt kömény
bors, só
A szalonnál vékony csíkokra vagy apró kockákra vágjuk és egy serpenyőben kipirítjuk a zsirját, majd rádobjuk a felcsíkozott paprikát és kb.: 5 perc alatt megfonnyasztjuk rajt, de közben beleszórunk 3 gerezd kis kockákra vágott fokhagymát is (vigyázzunk meg ne égjen!), sózzuk, borsozzuk, valamint köménnyel ízesítjük. 
A csirkemell filéket  vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kissé kiolajozott tepsibe rakjuk őket, adagonként, és rájuk halmozzuk a szalonnás-paprikás ragut (egy keveset rakhatunk félre a „diszítéshez”). Forrró sütőben 20-25 perc alatt szépen megsütjük. (Én egy kevés vizet öntötten alá, mert kicsit erősebb a sütőm alulról és így kaptam egy finom laza szaftot is.)
A párolt rizst azzal a kis csavarral készítjük el, hogy apró kockákra vágott (a negyedik gerezd) fokhagymával és morzsolt zsályával ízesítjük.
Csak 1 ötlet: Bizonyára ezt sokan tudjáktok, de azért is el mondom :), néha megéri különböző formájú műanyag tálkákba, dobozkákba csomogolt készítményeket vásárolni és a későbbiekben ezeket dobozkákat használhatjuk tálaláskor pl. a rizs formázására.   

1 megjegyzés: