TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. december 24., kedd

Gyertek nyugodtan 3.

Az ünnepi időszakban, egyszerű ötleteket szeretnék adni és színesíteni szeretném a vendégváró asztalt.
Mert ugye, az év bármely más napjaiban, összedobunk egy pár darab sonkás vagy szalámis szendvicset a beugró vendégeinknek és kész; de ünnepi hangulatban valamiért és valamivel többet szeretnénk. 
Ebben próbálok nektek segíteni apró őrültségekkel és nagy-nagy szeretettel. 
Nem biztos, hogy teljesen saját ötletek lesznek ezek, mert az ember jár itt-ott és lát ezt-azt, aztán átformálja kedvére; az pedig, hogy ezt, vagy ilyesmiket máshol is lát az ember fia, azt egyáltalán nem tartom bajnak; sőt!
Ne lepődjetek meg azon, ha nem lesz minden receptnél, szuper pontos mennyiség, hisz' ezek csak ötletek, és nagy részüknél (természetesen) abból amit itthon találok, mert szerintem az mindenkinél van otthon :) illetve arra is szeretnék ötletelni, hogy majdnem ugyanabból az alapanyagokból lehet többfélét készíteni. Az adagok nem lesznek nagyok, mert csak színesíteni akarom a vendégváró asztalt; de ezt már mondtam. Vagy nem? Akkor most mondom. 
Harmadik ötletelésem egy egyszerű tonhalpástétom lesz és egy olyan falatka aminél nem kell sütni, főzni, keverni, kavarni hanem csak ügyesen összeválogatni az ízeket, amit én már megcsináltam helyettetek. Tény és való egy kicsit talán aprólékos, pepecselős munka, de azt hiszem már a kép is magáért beszél. 
Tehát: falatkák, szendvicsek, mini saláták, harapnivalók és Őrülten Jó mik ezek, előre; ti meg kedves vendégek Gyertek nyugodtan !


  TONHALPÁSTÉTOM 
Hozzávalók:
2 dob. tonhal konzerv
20 dkg főtt burgonya
1 ek. tejföl
citrom
kapor

A tonhal konzerveket lecsepegtetjük. 
A burgonyát és a tonhalat együtt ledaráljuk, hozzákeverjük a tejfölt, az aprított kaprot, megsózzuk és ízlés szerint citromlével pikánssá tesszük.


KAVIÁR RANDEVÚ
Hozzávalók
piros és fekete kaviár

ecetes torma
kigyóuborka
Az uborkából tönköket vágunk, egy kávéskanállal kis mélyedéseket vájunk a magrészéből, de hagyunk neki alját és ebbe töltjük bele a kaviárokat, tormával megbolondítva.
Diszítéshez lilahagymát és sárgarépát használunk.

Most jut eszembe; ugye azt is figyelitek az ötleteléseimnél, hogy az alapanyagok „imennyire változnak” legalábbis a felhasználásukat illetőleg: egyszer a központban van, másszor pedig diszítőnek használjuk őket :)         
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése