TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. március 4., szerda

FRANK JÚLIA a szakácsmustrán - összefoglaló

Hát ez is megtörtént.
...és miért pont Frank Júlia? 
Egy régebbi riportban elhangzott kérdésre ezt a válaszolta:
   
– Hogyan alkotsz?
– A témákat most már én szabom. Igazából nincs semmi mágikus dolog benne, kinyitom a hűtőszekrényt, és ami van, abból kreálok valamit. Az elvem az, hogy ne azt találd ki, hogy milyen ételhez milyen nyersanyagot kell venni, hanem hogy ami van otthon, abból mit főzz! Ugyanígy születnek a könyvek is. Kinyitom a hűtőt, és látom, hogy van ott egy tojás, van ott sajt, petrezselyem, kapor, na, akkor ebből mit is lehet készíteni? ”-NŐK LAPJA Café-

Ennyi lenne az egész és a Ti arandrága ŐrültSzakácsotok is így gondolja ;) 
 
Elsőnek Fűszermánia Gabi készítette és küldte el Frank lia ételremekét, de Gabira  még visszatérek a beszámolóm végén; de vajon miért ;) :












 
A második Kisildi volt, aki balzsamecetes málnaöntettel turbózta fel Frank Júlia egy remekművét,és ez tette kerekké az egészet”:

TEJBERIZS-TORTA 



















Aztán itten kérem megtorpantunk tisztelettel...
Telt-múlt az idő, hihetetlen gyorsan közeledtek az utolsó percek, a kiírt határidő elérkeztéig.
Aztán egy facebookos kommentelés, illetve Ildi ösztönzésére, (bár ezt nem terveztem) meghosszabbítottam a határidőt. Megérte :)

Nem tudom mi lehet ennek az oka, Én azt gondoltam, hogy Horváth Ilona alap szakácskönyve mellet Frank Júlia és a megjelent 83 (vagy már több) könyve is a kötelező otthoni olvasmányok közé tartozik.
Aztán kiderült, hogy a neten is alig-alig van tőle recept illetve olyanok amit valaki elkészített
De szerencsére a hosszabbításkor valami beindult és érkeztek az új receptek.
KÖSZÖNÖM SZÉPEN!
 

Andi aki Aranytepsiben készít mindent, bár nem akar becsapni senki mégis ezt a levest főzte meg.


HAMIS GULYÁS                                    










Süniskanál Gabi egy rizottót készített el csirkemájjal, bár megvallva az igazat (ahogy Gabi is megemlíti) egy igazi rizottó nem így készül, de nagyon finom lett és még az is lehet, hogy legközelebb úgy készíti el ahogy Talján barátainktól tanultuk.
 
CSIRKEMÁJ RIZOTTÓ














Áginak, nem is akárhol :) Konyhán innen, kerten túl, van egy jó szokása; mégpedig az, hogy ebbe az életbe is belenyúlt illetve kiegészítőkkel alkotta meg ezt a szimpatikus lepénykét
 
FŰSZERES SÖRLEPÉNY













Iza aka Okki egy igazi Abroszra való - Kipróbált és bevált receptet készített el, ami megtalálásához Gugli barátja segítségét kérte ;)

KUKORICÁS CSIRKEMELL  















Éva a Takarékos konyhából tésztaételt választott, amihez valószínűleg nagyon-nagyon sok minden és drága alapanyag kell (na, megint vicces kedvemben vagyok)

TOJÁSOSTÉSZTA FRANK MÓDRA 
 




...és a végére befutott egy igazi Konyhavirtuóz  is aki egy egyszerű, és mégis nagyszerű salátát készített el Frank Júliától.


Persze én is aki Ezstertől a Pitelánytól vettem át a stafétát, nagyon ügyesen elkészítettem három ételt Frank Júliától, és így az első határidőig már 5 recept is összegyűlt.

















CSIRKE UBORKAMÁRTÁSBAN

Szóval, és tisztelettel így történt a SZAKÁCSMUSTRA 8. fordulója FRANK JÚLIÁVAL nálam, velem és veletek.
...és TÁDÁÁM!!!
A SZAKÁCSMUSTRA 9. FORDULÓJÁNAK lebonyolítására Gabit kértem fel, aki egy kis kutatómunka után szívesen elvállalta; ezt ezúton is köszönöm!
Tehát hamarosan találkozunk FŰSZERMÁNIA GABINÁL , és izgatottan várjuk ki lesz az mustrázandó szakács. 
Mi pedig ígérjük meg, hogy HATÁRIDŐRE :) sok-sok pompás receptet elkészítünk.
Mindenkit csókolok - 
        azŐrültSzakács Gotthárdról

 
 

6 megjegyzés:

  1. Köszi a játékot , jó kis receptek gyűltek össze! Remélem a következő forduló is számomra ismert és kedvelt szakácsot talál:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm Éva! Hamarosan kiderül Gabi kit választott :) jajj de izgulok már :)

      Törlés
  2. Szuper összefoglaló lett! Köszi a játékot! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm, további jó főzőcskézést :)

      Törlés
  3. Klassz lett az összefoglaló és a receptek is :) Holnap minden kiderül ...

    VálaszTörlés