TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. december 26., csütörtök

Gyertek nyugodtan 5.

Az ünnepi, év végi  időszakban, egyszerű ötleteket szeretnék adni és színesíteni szeretném a vendégváró asztalt, magunk és vendégeink örömére.
Mert ugye, az év bármely más napjaiban, összedobunk egy pár darab sonkás vagy szalámis szendvicset a beugró vendégeinknek és kész; de ünnepi hangulatban valamiért és valamivel többet szeretnénk. 
Ebben próbálok nektek segíteni apró őrültségekkel és nagy-nagy szeretettel. 
Nem biztos, hogy teljesen saját ötletek lesznek ezek, mert az ember jár itt-ott és lát ezt-azt, aztán átformálja kedvére; az pedig, hogy ezt, vagy ilyesmiket máshol is lát az ember fia, azt egyáltalán nem tartom bajnak; sőt!
Ne lepődjetek meg azon, ha nem lesz minden receptnél, szuper pontos mennyiség, hisz' ezek csak ötletek, és nagy részüknél (természetesen) abból amit itthon találok, mert szerintem az mindenkinél van otthon :) illetve arra is szeretnék ötletelni, hogy majdnem ugyanabból az alapanyagokból lehet többfélét készíteni. Az adagok nem lesznek nagyok, mert csak színesíteni akarom a vendégváró asztalt; de ezt már mondtam. Vagy nem? Akkor most mondom. 
Ismét egy lazac variáció jön a sorban illetve a lazac csak kiegészítő, amit ugye tudunk sonkával is helyettesíteni, de a sajtkrém önállóan is megállja helyét; mondjuk vegásoknak. Az ötlet a tévéből származik ahol is valamelyik csaj (hölgy, nő, asszony, anya, néni, tündér, királynő) lazacos melegszendvicshez bátran használt káposztát és sajtot. 
Tehát: falatkák, szendvicsek, mini saláták, harapnivalók és Őrülten Jó mik ezek, előre; ti meg kedves vendégek Gyertek nyugodtan !
















FÜSTÖLT LAZACOS FALATSZENDVICS
    SAJTKRÉMES SAVANYÚ KÁPOSZTÁVAL
Hozzávalók:
15 dkg savanyú káposzta
2 db natúr tömlős sajt (2x10dkg)
2 ek. fehérbor 
füstölt lazac 
tárkony
ízlés szerint só 
A savanyú káposztát átmossuk, jól lecsepegtetjük, kinyomkodjuk és egy éles késsel finom apróra vagdossuk.
A tömlős sajtba belekeverjük az összevágott káposztát tárkonnyal ízesítjük szükség szerint sózzuk.
kenyérfalatkára kenjük éa füstölt lazac vagy sonka falatkákkal egészítjük ki.

..de vegás vendégeinek is kedvében járhatunk 😉


 
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése