TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. december 22., vasárnap

Gyertek nyugodtan 1.

Az elkövetkező időszakban, egyszerű ötleteket szeretnék adni, és színesíteni szeretném a vendégváró asztalotok.
Mert ugye, az év bármely más napjaiban, összedobunk egy pár darab sonkás vagy szalámis szendvicset a beugró vendégeinknek és kész; de ünnepi hangulatban valamiért és valamivel többet szeretnénk. 
Ebben próbálok nektek segíteni apró őrültségekkel és nagy-nagy szeretettel. 
Nem biztos, hogy teljesen saját ötletek lesznek ezek, mert az ember jár itt-ott és lát ezt-azt, aztán átformálja kedvére; az pedig, hogy ezt, vagy ilyesmiket máshol is lát az ember fia, azt egyáltalán nem tartom bajnak; sőt!
Ne lepődjetek meg azon, ha nem lesz minden receptnél, szuper pontos mennyiség, hisz' ezek csak ötletek, és nagy részüknél (természetesen) abból amit itthon találok, mert szerintem az mindenkinél van otthon :) illetve arra is szeretnék ötletelni, hogy majdnem ugyanabból az alapanyagokból lehet többfélét készíteni. Az adagok nem lesznek nagyok, mert csak színesíteni akarom a vendégváró asztalt; de ezt már mondtam. Vagy nem? Akkor most mondom. 
Például itt az elsőnél nem fogom megírni a lazac vagy az uborka súlyát, darabszámát, annyiból és annyit készítünk amennyit vásárolunk (lazacból úgysem fogunk olyan sokat venni). A pürét meg nyugodtan kenhetjük, uborka helyett, sajtra tekert sonka alá is, és már is színesebb az asztal. Ugye mondtam.
Tehát: falatkák, szendvicsek, mini saláták, harapnivalók és Őrülten Jó mik ezek, előre; ti meg kedves vendégek Gyertek nyugodtan !


UBORKÁS-LAZACFALATOK, 
      ALMÁS-PASZTERNÁKPÜRÉVEL
Hozzávalók:
30 dkg paszternák (pasztinák)
1/2 alma
1/2 citrom 

füstölt lazac
apró csemegeuborka
A megtisztított paszternákot nagyobb darabokra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, a főzőlébe belefacsarjuk a 1/2 citrom levét és a héját is hozzá dobhatjuk. Amikor már jól megpuhult, leszűrjük, majd egy vágódeszkán, éles késsel megcsapkodva, apróra zúzzuk, „pürésítjük” (ezt a műveletet tálban, villa segítségével is végezhetjük) az így kapott pépes paszternák közé keverjük az apró kockákra vágott almát, egy csipet szerecsendióval ízesítjük és alaposan összekeverjük.
A pürét kenyérre, mini bagettre, kifli karikákra kenjük, és rá tesszük az uborka köré tekert füstölt lazac darabkákat.
...és ugyan ez sonkával és sajttal.  

   Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése