TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. december 30., hétfő

Az utolsó (idén)

A sok finom falatka és a sok finom... ; éjfél után és vagy hajnal előtt, vagy éppen amikor magunkhoz térünk, annyira jó esik valami, ami rendbe teszi a gyomrot, kicsit savankás, kicsit tápláló és kicsit olyan jó. (Főleg ha bírunk enni.) ...
Aztán elsején jöhet a lencse szerencse!  
2014. 
BOLDOG ÚJ ÉVET 
ÉS
 ŐRÜLTEN JÓ ÉTELEKET 
KÍVÁNOK
 MINDEN KEDVES LÁTOGATÓMNAK!
 













SAVANYÚ KÁPOSZTALEVES, 
       ÁRPAGYÖNGYEL ÉS VIRSLIVEL 
Hozzávalók:
50 dkg savanyú káposzta (én általában a Vecsési fehérborosat használom)
15 dkg árpagyöngy (gersli)
2 pár virsli
10 dkg kolozsvári szalonna
1 kis dob. paradicsompüré (70g)
1 fej vöröshagyma
1 ger. fokhagyma
2 ek. liszt  
2 db babérlevél
borsikafű (csombor) 
őrölt kömény
bors, só
Az árpagyöngyöt 3-4 órára beáztatjuk, hogy hamarabb puhuljon.
A szalonnát és a hagymát kis kockákra vágjuk és együtt üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és még 2-3 percig pirítjuk, vigyázva!, hogy a püré meg ne égjen. Ezután beleszórjuk az árpagyöngyöt és a káposztát (a káposztát igény és ízlésünk, illetve a káposzta „minősége” szerint, kimoshatjuk, átvagdoshatjuk), zúzott fokhagymával, sóval, borssal, köménnyel, babérlevéllel és borsikafűvel ízesítjük, majd felöntjük vízzel, puhára főzzük. (kb.:1,5 óra)
Az utolsó pár percben beleszórjuk a karikára darabolt virsliket; a lisztből egy kis zsiradékon zsemle színű rántást készítünk és a levest besűrítjük.
Tálaláskor tejfölt és egy kis csípős paprikát kínálhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése