TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2013. december 27., péntek

Gyertek nyugodtan 6.

Az ünnepi, év végi  időszakban, egyszerű ötleteket szeretnék adni és színesíteni szeretném a vendégváró asztalt, magunk és vendégeink örömére.
Mert ugye, az év bármely más napjaiban, összedobunk egy pár darab sonkás vagy szalámis szendvicset a beugró vendégeinknek és kész; de ünnepi hangulatban valamiért és valamivel többet szeretnénk. 
Ebben próbálok nektek segíteni apró őrültségekkel és nagy-nagy szeretettel. 
Nem biztos, hogy teljesen saját ötletek lesznek ezek, mert az ember jár itt-ott és lát ezt-azt, aztán átformálja kedvére; az pedig, hogy ezt, vagy ilyesmiket máshol is lát az ember fia, azt egyáltalán nem tartom bajnak; sőt!
Ne lepődjetek meg azon, ha nem lesz minden receptnél, szuper pontos mennyiség, hisz' ezek csak ötletek, és nagy részüknél (természetesen) abból amit itthon találok, mert szerintem az mindenkinél van otthon :) illetve arra is szeretnék ötletelni, hogy majdnem ugyanabból az alapanyagokból lehet többfélét készíteni. Az adagok nem lesznek nagyok, mert csak színesíteni akarom a vendégváró asztalt; de ezt már mondtam. Vagy nem? Akkor most mondom. 
Most egy egyszerű saláta következik juhtúrós öntettel, ahol is az öntetet sonkatekercsnek álcáztam
Tehát: falatkák, szendvicsek, mini saláták, harapnivalók és Őrülten Jó mik ezek, előre; ti meg kedves vendégek Gyertek nyugodtan!














JUHTÚRÓS SONKATEKERCS SALÁTA
Hozzávalók:
125 g juhtúró
1 db kápia paprika
5 dkg csemegeuborka
1 ek. tejföl
1 ek. méz
gépsonka
jégsaláta
A paprikát és az uborkát apró kockákra vágjuk, majd a juhtúróval, tejföllel és a mézzel alaposan összekavarjuk; ezután a sonkaszeletek egyik végére rakunk egy keveset belőle és ügyesen feltekerjük; csíkozott jégsalátán tálaljuk.
Ez a mennyiség 12-15 szelet sonkához elég. (Az „öntet”állaga, még ha furcsán is hangzik, pont jó arra, hogy a sonkába tekerjük; és arra is, hogy az ily' módon való fogyasztásakor, úgymond bevonja a salátát.)
Ha mindenképp egy szokásosnak tűnő salátát szeretnénk, akkor daraboljuk kedvünkre a zöldféléket és a sonkát, majd keverjük össze az öntettel, amit dupla mennyiségű tejföllel kavarjunk ki és egy két kanál olívaolajat is adhatunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése