TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. július 4., szerda

Körte és zsálya avagy Csirke pasztellben

Ezek azok a dolgok, amikről állandóan beszélek... az, ezeket kell elhasználni😁... és igen, néha lehetnek meglepőek, illetve első ránézésre (talán) nem annyira összeillőek.
Pl. a mai étkem; mit étkem; mannám! is ilyesmi volt...
...és még rengeteget tudnék(nák) róla beszélni, de lényeg nem változna, ezeket kellett elhasználni, és pont.















KÖRTÉS-ZSÁLYÁS CSIRKEFALATOK,
  FEHÉRBOROS MASCARPONE MÁRTÁSBAN
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
3 db keményebb körte*
25 dkg mascarpone
1 dl fehérbor + kb. 1 dl víz
zsálya
Köretnek rizs vagy tészta (nálam most épp, basmati és vörös rizs keveréke, a BOLTBAN vettem, még akció idején, főzéskor pedig 3 db szegfűszeggel ízesítettem.
A csirkemellet falatnyi darabokra szeleteljük, megsózzuk és egy serpenyőben szépen megsütjük, majd kiszedjük, félretesszük.
A körte megrészét eltávolítjuk (igényünk szerint meghámozhatjuk), aztán gerezdekre vágjuk, és a csirkefalatok sütésére használt serpenyőben, forró zsiradékon 1-2 percig pirítjuk.
Ezután felöntjük a borral és körülbelül ugyanannyi vízzel, belekeverjük a mascarponét visszarakjuk a csirkefalatokat, aprított zsályával ízesítjük, szükség szerint sózzuk, és gyorsan összeforraljuk.
Párolt rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
*Azért célszerű keményebb körtével készítenünk, mert a főzés során ugyibár puhulni fog, és pont ezért ez egy gyorsan és frissen készülő manna. Az esetleges melegítés szintén a körte puhulását eredményezheti 😉






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése