TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. július 1., vasárnap

Csirke, panír, töltelék avagy Finom vasárnap


Rövid leszek, mert ez nem rétes; de legalább olyan finom.















FALUSI TÖLTÖTT CSIRKEMELL, 
  PETREZSELYMES ÚJKRUMPLIVAL
Hozzávalók:
4 db, 15 dkg csirkemell
5 dkg parasztkolbász
5 dkg húsos szalonna
1-2 paprika
1 db lilahagyma
80 dkg újburgonya
1 cs. petrezselyemzöldje
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
A töltelékhez valókat, apró kockákra daraboljuk. 
A csirkemelleket ügyesen felvágva, kiterítjük, megklopfoljuk, enyhén megsózzuk.
A töltelék hozzávalóit, egységesen elosztjuk a hús szeleteken (akár össze is keverhetjük egy tálban), majd a húsokat összehajtjuk, és a hagyományos módszerrel bepanírozzuk, aztán bő olajba kisütjük.
Petrezselymes újkrumplival tálaljuk.
(A petrezselymes krumpli készítésekor, befejező mozzanatként, egy kevéske vizet, húslevest, vagy épp tejet szoktam alá löttyinteni, de csak annyit, ami 1-2 pillanat alatt el is forr, viszont megtöri a krumpli „szárazságát” és egy enyhe „szaftosságot” kap tőle. Természetesen ügyelve arra, hogy ettől még ne essen szét a krumpli.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése