TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. július 12., csütörtök

Kávé és pite avagy Egy kicsit mokkáztam

Ma egy kicsit elmókáztam a vásárlást és ölég gyenge minőségű tejszínt vásároltam, pedig egy jó kis "kapucsengő" sütit terveztem...
No, de oda se neki, ezt is meg kellett oldani, ha már egyszer az van, hogy ez van.
Na ja, a sors, és a figyelmetlenség általában felülírja a dolgainkat.
De végül is....
















MOKKAPITE, FAHÉJAS TEJSZÍNNEL
Hozzávalók:
15 dkg liszt
15 dkg olvasztott vaj
15 dkg kristálycukor
2 db tojás
2 tk. őrölt kávé
1/2 dl főzött kávé
1 cs. vaníliás cukor
2 mk. sütőpor
Finom, jó minőségű tejszín, felverve, amit cukorral és fahéjjal ízesítünk.
A sütőt előmelegítjük.
A lisztet a 2 mokkáskanál sütőporral, és az őrölt kávéval összekeverjük. (A sütőpor, a jobb eloszlás érdekében, mindig előre keverjük el a liszttel.)
A tojásokat szét választjuk.
Az olvasztott (nem forró) vajat a cukorral, majd tojások sárgájával, aztán a kávéval (ez sem meleg) alaposan összekeverjük. A túl meleg vajtól és kávétól a tojás kicsapódhat.
Ezután belekeverjük a sütőporos-lisztet és a 2 teáskanál őrölt kávét.
A tojásfehérjéket, a vaníliás cukorral felverjük, majd a kávés részbe, alulról, felfele ívelő mozdulatokkal, óvatosan beleforgatjuk, vigyázva arra, hogy a habot ne „törjük” szét.
Az így kapott tésztát a sütőpapírral bélelt, püspökkenyérformába (31cm) borítjuk, egyenletesen eloszlatjuk, és 180 fokon, 30-35 perc alatt szépen megsütjük.
A tejszínt, egy kis cukorral felverjük, őrölt fahéjjal ízesítjük, és a pitemellé kínáljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése