TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. július 3., kedd

Ötórai kókuszliszt

A Nature Cookta kókuszlisztet vegyszerek nélkül, friss kókuszhúsból készítik, amit szárítás és zsírtalanítás után finomra őrülnek, így krémszínű, a búzaliszthez hasonló állagú, sokoldalúan felhasználható lisztet kapunk. Bár számos receptben például a muffinoknál, süteményeknél és a palacsintáknál teljes mértékben helyettesítheti a búzalisztet, de legtöbb esetben érdemes más lisztekkel (például szőlőmagliszttel, gesztenyeliszttel, lenmagliszttel, szezámliszttel vagy mákliszttel) keverve használni. Ha 100%-ban szeretnék kókuszlisztet használni, adjunk egy tojással többet a receptben szereplő mennyiséghez képest, így a sütemény kevésbé morzsálódik! 
Bár a Nature Cookta kókuszliszt nem édesített, azt tapasztalhatja, hogy a kókusz édes ízének köszönhetően az ételeink kevesebb cukrot vagy édesítőt igényelnek a receptben szereplő mennyiséghez képest.














RIBIZLIS TEASÜTEMÉNY 
Hozzávalók:
10 dkg kókuszliszt
5 dkg + 1ek. xukor
1 dob. kefir (175g)
2 db tojás
5 dkg olvasztott vaj 
10-15 dkg ribizli
A leszemezett ribizlit 1 ek. xukorral bekeverjük. A kefirt a tojásokkal és a xukorral alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a kókuszlisztet és ezzel is jól elkeverjük. Az így kapott sűrű masszába belekeverjük az olvasztott vajat. 
Vizes kézzel kb.: 3 cm-es golyókat formálunk (kb.:20 db), amiket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezünk, úgy hogy az ujjunkkal kis mélyedést nyomunk a felső felükbe. (Ne ijedjünk meg a szélei egy kicsit megfognak nyillani a nyomástól, de sütésor ettől lesz szép, mint egy virág.) Kiskanállal a mélyedésekbe pakoljuk a ribizlit és gázsütő 6-os fokozatán szépen megsütjük.
Ez valóban egy igazi omlós, morzsálós érdekes állagú aprósütemény lett. Nem csak az állag miatt, hanem az tökéletes íz érdekében is ajánlom, hogy kortyolgassunk mellé (nem túlságosan agyonízesített) teát.
...vagy bort :)

Azon kedves olvasóim akik az ŐRÜLTEN JÓ ÉTELEK -en keresztül jut el a Bio boltba (bal oldalon, kattints a képre) és ott Xukor és Natur Cookta termékeket (többet szeretnél tudni?, kattints a szövegre)  vásárolnak azoknak 10 % kedvezményt biztosítanak mennyiség függetlenül. Regisztráció után rendelhetsz és a ajándékutalvány mezőbe be kell írni a :   orultszakacs12   kódot.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése