TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. július 20., péntek

Csirke és burgonya avagy Mintha...


Tegnap a "gyárban" (minden ami munkahely) gulyást ettünk; ami nem túl fontos információ a Ti számotokra, de valahogy el kellett kezdeni a bejegyzést.
Ma amikor neki álltam a főzésnek, szokás szerint, fogalmam sem volt, hogy mit akarok enni...
Volt itthon csibemell, burgonya, szalonna, stb...
Főzés közben már láttam, hogy ez leves lesz, persze könnyen beszélek, mert már jó pár éve főzéssel foglalkozom, illetve a leveseknek vannak mással össze nem téveszthető jelei.
Végül is elkészült, finom lett, megettem, most pedig megosztom veletek.
Ennyi.
Nnna...azért csak összekötöm ám a két végét, ugyanis evés közben, teljesen olyan érzetem volt mintha gulyást ennék.
De ez nem az, nem is úgy készült; és mégis... mintha! 
Ennek köszönhetően el is neveztem böcsületesen 😁 















BURGONYÁS CSIRKERAGULEVES
  mintha „CSIBEGULYÁS” lenne
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
15 dkg kolozsvári szalonna
60 dkg burgonya
1 kisebb fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
1 ek. paradicsompüré
1 db babérlevél
1 tk. fűszerpaprika
őrölt kömény
majoránna
liszt
A vöröshagymát felaprítjuk, a szalonnát kis kocára vágjuk, és együtt elkezdjük pirítani, közben a csirkemellet is felkockázzuk, aztán a szalonnás hagymához adjuk.
Amikor a hús elvesztette nyers színét, hozzáadunk 1 evőkanál paradicsompürét, és óvatosan lepirítjuk (nem égetjük!), meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadunk 1 babérlevelet, köménnyel és majoránnával ízesítjük, beleszórjuk a burgonyát és vízzel felöntve puhára főzzük, szükség szerint sózzuk.
Befejező mozzanatként, fokhagymás rántással erősítjük ezt a kis egyszerű, levest.
Ami nem is gulyás, de olyan mintha...






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése