TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. július 23., hétfő

Burgonya és darált hús avagy Csak picit más, picit fűszeres

Rakott krumplit kívántam, csak picit máshogy, csak picit fűszeresebben.











FŰSZERES RAKOTT KRUMPLI,
   DARÁLT HÚSSAL ÉS SAJTTAL
Hozzávalók:
50 dkg sertés darált hús
1 kg burgonya
10 dkg kenyérszalonna
1 fej vöröshagyma
3-4 ger. fokhagyma
2 db paprika 
1 db paradicsom 
4-5 db főtt tojás
1 nagy p. tejföl (450g)
10-15 dkg trappista sajt
fűszerpaprika (csak egy pici)
kakukkfű
oregánó
lestyán
bors, só
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk.
A vöröshagymát és a szalonnát felaprítjuk, üvegesre sütjük; aztán hozzáadjuk a darált húst, megsózzuk, borsozzuk, befűszerezzük, (nálam a kakukkfű volt az uralkodó íz), meghintjük egy kevés fűszerpaprikával, és vízzel felöntve, pörkölt módján puhára főzzük, (kb.35 perc), a levét, a szaftját minimálisra forraljuk. Közben felkockázzuk a paprikát és a paradicsomot, és a főzés utolsó 5 percében a hozzáadjuk a húshoz, majd már a tűzről levéve, két gerezd zúzott fokhagymát és 2-3 evőkanál tejfölt is belekeverünk.
Egy kis tepsit vékonyan kizsírozunk és finoman megszórjuk zsemlemorzsával.
A burgonya 3/4 részét felkarikázzuk, és a tepsi aljára pakoljuk, a megpucolt főtt tojásokat, felkockázzuk és a burgonyára szórjuk, ráborítjuk a darált húsos részt, jól lenyomkodjuk.
A félretett burgonyát, és a sajtot, kis kockára daraboljuk, aztán a maradék tejföllel összekeverjük és darált húsra öntjük, egységesen eloszlatjuk rajta.
180-200 fokos sütőben, 40-50 perc alatt szépen összesütjük, megpirítjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése