TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. május 1., szerda

Pulykacomb és mustár avagy Az ünnepi zamatos


Bizonyos, nem részletezendő okokból kifolyólag, ma is viszonylag egyszerűen próbáltam megoldani a étkezés. 
Szerintem sikerült is 😁
Nomegasztán Éljen Május Egy















DIJONI PULYKACOMB FALATOK
Hozzávalók:
80 dkg pulyka alsó (felső) combfilé
1 fej fokhagyma (8-10 ger.)
2 ek. Dijoni mustár
50 dkg zöldspárga
1 ek. kristáycukor
4 adag rizs (Basmati)
bors, só
A pulyka combfilét a szokásosnál nagyobb kockákra daraboljuk, majd egy kevéske zsiradékon szépen lepirítjuk.
Közben a fokhagymát durvára aprítjuk, és két evőkanál Dijoni mustárral együtt a megpirult húshoz adjuk, kevergetve még egy percig pirítjuk, aztán vízzel felöntve pörkölt módján puhára főzzük. Amikor a hús már finom puha, minimálisra elforraljuk a levét, hogy szépen besűrűsödjön, és lényegében csak most sózzuk, borsozzuk. (Ez azért fontos, mert a főzés során, illetve a forráskor, amikor sűrűsödik a szaftja, könnyen sósulhat, de a mustártól és a sok fokhagymától is kap egy markáns ízt.)
A zöldspárgát különösebben tisztítani, hámozni nem kell, csak folyóvíz alatt leöblíteni és az alsó „fás” kb. két centis részt levágni; majd egy kis sóval és cukorral ízesített, forrásban levő vízben 5 percig főzni, és egyből tálalni.
Köretnek rizst ajánlok; ez esetben Basmati rizs, amit én személy szerint jobban szeretek, mint a  Jázmin rizst.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése