TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2021. május 11., kedd

Kacsaszív és gomba avagy Szívesen nyeltem, mint...

Eme pompázatos mannát, valóban szívesen "nyeltem, mint kacsa a nokedlit".
Ugyi bár én fogékony vagyok az ilyesmi ritkaságokra és amint ill. ahogy lehet beszerzem, hogy mielébb megkóstolhassam, aztán jöhet a húdeokos vélemény vagy a rákattanás 😜 általában ez utóbbi lesz.
Kacsaszív - lényegében semmi különös csak a mérete, tehát könnyebb vele dolgozni, íze olyan mint bármi más szárnyasszívé pl. csirke, pulyka, liba, pelikán, griff (ha az egyáltalán madár).
Most a világ legegyzserűbb módján kézítettem el, pörköltesen, gombával és nokedlivel.















KACSA SZÍVE GOMBÁSAN
Hozzávalók:
1 kg kacsaszív
25 dkg gomba
10 dkg kenyérszalonna
1 nagy fej vöröshagyma
2-4 ger. fokhagyma
2 db paprika
1 db paradicsom
1 ek. paradicsompüré
1-2 db babérlevél
fűszerpaprika
majoránna
kakukkfű
bors, só
A kacsaszívet szépen megtisztítjuk és hosszában négy részre vágjuk.
A szalonnát, a papikát és a paradicsomot is kis kockákra vágjuk.
A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk.
Egy lábosban kipirítjuk a szalonna zsírját, a pörcöket kiszedjük/félretesszük (ha soknak találjuk a zsírját, vegyünk ki abból is) aztán üvegesre sütjük rajt a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsompürét, egy percig finoman pirítjuk, majd a paprikát és a paradicsomot is hozzáadjuk.
Megsózzuk, megborsozzuk, kakukkfűvel, majoránnával és babérlevéllel ízesítjük, egyet rottyantjuk és az előkészített szívet is belekeverjük.
Meghintjük egy kis fűszerpapirkával, elkeverjük és vízzel felöntögetve pörkölt módján készre/puhára főzzük, a főzés utolsó 20-25 percében megtisztított, felszeletet gombát adunk hozzá (ha a gomba apróbb akkor -mint én- gerezdekre is vághatjuk). Ugyi az ilyenféle nemes húsrészeknek vagy egy jellegzetes állaga, ezt vegyük figyelembe a puhulásakor – nálam, kb. egy órát főtt.
Naná, hogy nokedlivel vagy tarhonyával tálaljuk.






Pl. csirkeszívből is kézíthető 
-de a csirkeszívet csak félbe vágjuk-
és keverhatjük májával is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése