TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. február 27., kedd

Kelbimbó és kolbász avagy Leves, ma is hideg ellen

Dolgom is  volt, meg nem is.
Lustaságból is, meg nem is. 
Szóba is került, meg nem is.
Lehetne Frankfurti is, meg nem is.
Az alap ugyanaz, meg nem is.
Tegnap hideg ellen, meg ma is.













KELBIMBÓLEVES, KOLBÁSZOSAN
Hozzávalók:
50 dkg kelbimbó
15 dkg sárgarépa
1 fej vöröshagyma
5 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg parasztkolbász
2 db paprika
2 ger. fokhagyma
2 db natúr tömlős sajt (2x10 dkg)
2 ek. liszt
egész kömény
majoránna
bors, só
A szalonnát, a vöröshagymát, a paprikát, a sárgarépát és a kolbászt is szép apró kockákra vágjuk.
Egy jó evőkanál vajon, előbb a szalonnát pirítjuk meg, majd a kolbászkivételével a többi alapanyagot is hozzáadjuk, aztán néhány perc együtt pirítás után, megsózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával és majoránnával ízesítjük.
Kevés vízzel felöntve, finoman rotyogtatjuk, addig, amíg a kelbimbót szükség szerint megtisztítjuk és feldaraboljuk. Amikor ezzel is megvagyunk, a kolbászkockákkal együtt, az alapba szórjuk, felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi és kellemesen roppanóra főzzük.
Ez idő alatt, olívaolajon egy jó adag köménymagot kipattogtatunk, és két evőkanál lisztel, zsemleszínű rántást készítünk.
A levesünk alatt legyengítjük a tüzet, belekeverjük a tömlős sajtokat, és amikor már szépen elkeveredett, a rántással besűrítjük.
(Ha gondoljuk a sajt, és a rántás helyett, akár tejfölös habarással is készíthetjük, de akkor vajon miért írtam…?)

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!   











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése