TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. június 29., péntek

Sajt és torta avagy Nagy úr a muszáj

A legjobb a süti, a pogácsa!
De néha muszáj elhasználni a maradék barack konzervet, befőttet.
...és néha muszáj, olyan igaz desszertet is készíteni...














SAJTTORTA, GYÜMÖLCSÖKKEL
   ÉS KEKSZDARABKÁKKAL
Hozzávalók:
25 dkg mascarpone
2 db natúr tömlős sajt (100g)
10 dkg porcukor
20-22 db mézes omlós keksz
az alap:
15 dkg darált keksz (kekszmorzsa) + tetejére
10 dkg puha vaj
1 ek. kristálycukor
1 ek. tejföl
gyümölcsök…*
A kekszmorzsát a cukorral és a puha vajjal és a tejföllel, (kézzel) alaposan, egyállagú, masszává gyúrjuk. (Ha túl omlósnak, száraznak tűnne „tésztánk” egy picike tejföllel lazíthatjuk. A kézzel való gyúrás pedig azért ajánlatos, mert így a kezünk melegétől olvad a vaj és könnyeb is összegyúrni.)
Egy 22 centi tortaforma alján, szépen egyenletes vastagságúan, elnyomkodjuk a kekszmorzsás alapot.
Egy tálban, a mascarponét, a tömlős sajtokkal és a porcukorral alaposan összekeverjük.
Ezután beletördeljük a mézes kekszet, amit szintén alaposan belekeverünk, de közben a keverőkanalunkkal is egy kicsit megtördeljük, megzúzzuk 
A gyümölcsöket feldaraboljuk és laza mozdulatokkal belekeverjük a sajtos-kekszes krémbe, majd egységesen eloszlatjuk, elkenjük az alapon.
A tetejét szépen elsimítjuk, és finoman meghintjük kekszmorzsával, ez el is maradhat, de így nem lesz olyan csupasz.
Egy éjszakán át hűtőben pihentetjük.
*A gyümölcsök, szabadon választottak lehetnek, de a mennyiségével ne essünk túlzásba.
-Én, most kb. 10 dkg áfonyát, és praktikai okokból egy fél doboz konzerv barackot használtam (4 db felezett). + a díszítés.
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése