TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. május 4., péntek

Szezon

Merthogy szezonja van az epernek, a spárgának, a csirkemellnek valamint a diétának és a vacsorának. Ennek tudatában készítettem ezt a majdnem diétás vacsorát tegnap este 10-kor, köret nélkül :)














SPÁRGÁVAL TÖLTÖTT CSIRKEMELL,
        BORSOS EPERRAGUVAL
Hozzávalók:
4 adag csirkemell (kb.:50-60 dkg)
12 szál spárga (kb.:30 dkg)
20 dkg szeletelt bacon
30 dkg eper
1 db lilahagyma
1,5 dl vörösbor
2 ek. mustár
5 dkg vaj
durva bors
a sütéshez zsiradék és egy kevés a spárga vizéből.
A spárgát megtisztítjuk, a fás végét (nem sajnálva; akár 2.5 cm is lehet) levágjuk. Forrásban levő sós vízben 2-3 percig főzzük, tehát blansírozzuk, és egyből hideg, jeges vízbe helyezzük. A csikemelleket szétnyitjuk megkenjük 1/2 kanál mustárral, sózzuk, borsozzuk. A spárga szálakat ráfektetjük a húsra, illetve szükség szerint elvágjuk, hogy a végei ne lógjanak ki, és ügyesen feltekerjük őket. Az így kapott göngyölegeket bacon-be tekerjük és sütőben, fólia alatt 20-25 percig pároljuk, majd fólia nélkül szép pirosra sütjük.
A vörösbort felforraljuk és beledobjuk a negyedelt eperszemeket, és már csak lassan forraljuk 10-15 percig. Közben apró kockákra vágjuk a lilahagymát és hozzáadjuk a eperhez, és már csak 5 percig főzzük, hogy a hagyma ne főjön szét. Feltétlen! kóstolgatva, sózzuk és picit bátrabban durvára őrölt borssal ízesítsük, az eper ízétől függően cukrozhatjuk is, de ne legyen édes! A tűzről levéve hozzákeverjük a hideg vajat (ez egy kissé besűríti a ragut) és a hús köré tálaljuk.
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése