TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. május 31., csütörtök

Utolsó pillanatban

Valóban az utolsó pillanatban készültem el és küldtem be ezt a versenymunkámat.
Bocsánat, 6 perccel előbb :) 














NARANCS ÍZŰ MOZZARELLA SZENDVICS
Hozzávalók:
4 db mozzarella sajt 
2 sz. teljeskiőrlésű toastkenyér 
2 ek. narancslekvár
1 ek. balzsamecet
1 ek. olívaolaj
1 db paradicsom
5 dkg kigyóuborka
1 cs. bazsalikom
A héjától megfosztott paradicsomhúst és az uborkát 2-3 mm-es kis kockákra aprítjuk. A kenyérszeletek héját levágjuk és a belét belemorzsoljuk egy tálba, majd ráöntjük a olajat és a balzsamecetet. Amikor jól beszívódott, felázott a kenyér hozzá keverjük a lekvárt, a paradicsom-, valamint az uborkakockákat és alaposan összekeverjük, tálalásig félre tesszük. A bazsalikomot szép apróra vágjuk. A tálalás a következő módon történik: a mozzarellát "lapjával" 3 felé vágjuk, az alsó szeletre, egy kiskanálnyi tölteléket rakunk, a középső szeletet beforgatjuk az aprított bazsalikomba, rátesszük az előző rétegre és erre is egy teáskanál tölteléket halmozunk, végül az utolsó szelet sajttal zárjuk a szendvicsünket. A tetejét narancsfilével és a paradicsom héjából készült csíkkal díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése