Hamarosan annyi éves leszek, hogy az számomra is meglepő (mondjuk ez évek óta így van).
Ilyen korban az ember megkeresi a régi barátokat, hogy egy jót beszélgessen.
Épp ezért elmegy az orvoshoz, mert ott, a váróban, már könnyeben találkozik az ismerőseivel.
No, így voltam én is ma, bár reggel már eszembe jutott, hogy egy jó kis gnocchi-t ennék, meg is főztem a burgonyát, aztán 10 óra után, el ugrottam a Dr. Orvoshoz...
Du. 4 azaz 16 óra után, amikor haza értem, hama-gyorsan össze is dobtam, az ebédem...
...
...mit?
Ja, neem, nem voltam 6 órát az orvosnál, nem, nincs ebben semmi irónia...
Közben azért más dolgokat is elintéztem, pl. átugrottam röntgenre, beléptem a patikába, meg aztán postán is voltam 👈na az sem egyszerű...
GNOCCHI, KÉK SAJTTAL ÉS CUKKINIVEL
Hozzávalók:
A gnocchihoz-
80 dkg burgonya
25 dkg liszt
1 db tojás
szerecsendió
só
A szószhoz-
1 db cukkini (25-30 dkg)
10 dkg Gorgonzola (Márvány sajt)
2 dl tejszín
bors, só
olívaolaj
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, burgonyanyomón átnyomjuk, kihűtjük.
A kihűlt burgonyát, összegyúrjuk a liszttel és a tojással; sóval, valamint egy picike frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. A tészta gyúrásakor (mint azt szoktam mondani), a kezünket lisztezzük és ne a tésztára szórjuk. Amikor megvagyunk a tésztával, lisztezett deszkán, 2-3 cm vastag rudacskákká formázzuk (ahogy kijön, nekem 4 db). Itt már bátrabban használhatjuk a lisztet, de csak a deszka szórására!
Egy villa"éléve", feldaraboljuk a tészta rudacskákat, (lisztezünk, hogy ne tapadjanak össze), majd a tenyerünkben, a vágott felüknél, a villa segítségével kissé megnyomkodjuk, megformázzuk őket.
A cukkinit felkockázzuk és kevéske olívaolajon, megpirítjuk.
Közben a Gorgonzola-t belemorzsoljuk a tejszínbe, egy villával meg is nyomkodhatjuk, hogy jobban keveredjen.
A kifőtt gnocchit összeforgatjuk a cukkinivel, ráöntjük a sajtos-tejszínt és sűrűre forraljuk; szükség szerint sózzuk borsozzuk, tányérra rakjuk, megesszük, semmi cicó.
Szép estét 😉
A cukkinit felkockázzuk és kevéske olívaolajon, megpirítjuk.
Közben a Gorgonzola-t belemorzsoljuk a tejszínbe, egy villával meg is nyomkodhatjuk, hogy jobban keveredjen.
A kifőtt gnocchit összeforgatjuk a cukkinivel, ráöntjük a sajtos-tejszínt és sűrűre forraljuk; szükség szerint sózzuk borsozzuk, tányérra rakjuk, megesszük, semmi cicó.
Szép estét 😉
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése