Nem egy nagy eresztés, de gyors és finom, és az ilyen (főleg ilyen) napokon nem elhanyagolandó dolog ez.
No meg aztán egészséges is lett, most hogy így jobban belegondolok 😉
A dió: jót tesz a vérnyomásnak, a koleszterin szintnek, megakadályozza a vérrögképződést, erősíti az immunrendszert, stb... és terhes is lehet tőle az ember. ...vagy.. ja, nem..., egy pillanat... bocs rosszul olvastam...
Szóval, régen, a népi gyógyászat, előszeretettel ajánlotta fogyasztását a terhes nőknek, mert hogy így okosabb lesz a születendő gyermek.
Szóval, régen, a népi gyógyászat, előszeretettel ajánlotta fogyasztását a terhes nőknek, mert hogy így okosabb lesz a születendő gyermek.
A bazsalikom: immunerősítő, idegerősítő, étvágy javító, torokgyulladás enyhítő, szélhajtó, és még tejszaporító is (hogy témánál maradjunk😄)
A fokhagyma: antibakteriális hatású, tágítja az ereket, csökkenti a koleszterin szintet, véralvadásgátló, vérnyomáscsökkentő, baktérium ölő... és enyhíti a menstruációs görcsöket 👍
A szalonna: A szalonna ill. a zsír (zsírok) kis mennyiségben jó hatással vannak a szívre, kis mennyiségben erősíti az immunrendszert, a szalonna enyhíti a alkoholmérgezést is, mert zsírral vonja be a gyomorfalat, és így lassabban szívódik fel az alkohol 😯
A tejszín.
...na de a tészta, az teljes kiőrlésű 😀
TEJSZÍNES -DIÓS FUSILLI,
FOKHAGYMÁVAL ÉS BAZSALIKOMMAL
Hozzávalók:
30 dkg teljes kiőrlésű fusilli (orsó tészta)
10 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg dióbél
4-5 ger. fokhagyma
2 dl tejszín
friss bazsalikom
só
olívaolaj
A tésztát kifőzzük. (aztán felgyorsulnak az események 😉)
Közben a szalonnát vékony csíkokra vagy kockára vágjuk, és egy serpenyőben, kevéske olívaolajon, szépen megpirítjuk, majd kiszedjük a pörcöket és tálalásig félretesszük.
A fokhagymát és dióbelet, durvára aprítjuk és a visszamaradt zsiradékon, megfuttatjuk, aztán hozzáöntjük a tejszínt, pillanatok alatt összeforraljuk és beleforgatjuk a tésztát.
Tálalás előtt durvára vágott, vagy tépett bazsalikom levelekkel ízesítjük; illetve már a tányéron, rászórjuk a fincsi ropogós szalonna pörcöket.
Hát ez ennyi.
De! azért azt el kell mondanom, hogy a fokhagyma és a dió, hamar "pillanatok alatt" megéghet, épp ezért ügyeljünk rá, ne hagyjuk magára véletlenül se 👉 nincs telefon, nem csönget a postás, nem kell kiosztani lájkokat; ja és nem árt, ha tejszín már meg van bontva.
ui. Sózás! én nem sóztam, de ez szalonna függő, tehát kóstoljunk, amikor a tejszínnel összeforraltuk.
A fokhagyma: antibakteriális hatású, tágítja az ereket, csökkenti a koleszterin szintet, véralvadásgátló, vérnyomáscsökkentő, baktérium ölő... és enyhíti a menstruációs görcsöket 👍
A szalonna: A szalonna ill. a zsír (zsírok) kis mennyiségben jó hatással vannak a szívre, kis mennyiségben erősíti az immunrendszert, a szalonna enyhíti a alkoholmérgezést is, mert zsírral vonja be a gyomorfalat, és így lassabban szívódik fel az alkohol 😯
A tejszín.
...na de a tészta, az teljes kiőrlésű 😀
TEJSZÍNES -DIÓS FUSILLI,
FOKHAGYMÁVAL ÉS BAZSALIKOMMAL
Hozzávalók:
30 dkg teljes kiőrlésű fusilli (orsó tészta)
10 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg dióbél
4-5 ger. fokhagyma
2 dl tejszín
friss bazsalikom
só
olívaolaj
A tésztát kifőzzük. (aztán felgyorsulnak az események 😉)
Közben a szalonnát vékony csíkokra vagy kockára vágjuk, és egy serpenyőben, kevéske olívaolajon, szépen megpirítjuk, majd kiszedjük a pörcöket és tálalásig félretesszük.
A fokhagymát és dióbelet, durvára aprítjuk és a visszamaradt zsiradékon, megfuttatjuk, aztán hozzáöntjük a tejszínt, pillanatok alatt összeforraljuk és beleforgatjuk a tésztát.
Tálalás előtt durvára vágott, vagy tépett bazsalikom levelekkel ízesítjük; illetve már a tányéron, rászórjuk a fincsi ropogós szalonna pörcöket.
Hát ez ennyi.
De! azért azt el kell mondanom, hogy a fokhagyma és a dió, hamar "pillanatok alatt" megéghet, épp ezért ügyeljünk rá, ne hagyjuk magára véletlenül se 👉 nincs telefon, nem csönget a postás, nem kell kiosztani lájkokat; ja és nem árt, ha tejszín már meg van bontva.
ui. Sózás! én nem sóztam, de ez szalonna függő, tehát kóstoljunk, amikor a tejszínnel összeforraltuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése