Ma amikor körülnéztem a konyhámban, azt kellet észrevennem, hogy minden illetve ölég sok zöld dolog van itthon, még a konyhabútor lapja is.
Ennek örömére a csodálatos zöld mintás ingemet vettem fel...
ZÖLD RIZOTTÓ
Hozzávalók:
25-30 dkg rizottó rizs (pl.arborio)
1 db cukkini (kb. 30 dkg)
30 dkg zöld kaliforniai paprika (ez lehet akár 1 szép db is)
20 szem zöld olívabogyó
2 dl fehérbor
rozmaring
bors, só
olívaolaj + vaj
Parmesan vagy Gran Padano
tökmagolaj
A cukkinit pici kockákra vágjuk, olívaolaj és vaj keverékén, kicsit megpirítjuk, közben a olívabogyót felkarikázzuk és a cukkini közé keverjük.
Egy perc elmúlásával, hozzáborítjuk a rizst, átforrósítjuk, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük annyi vízzel amennyi épp ellepi. Ettől kezdve jön a rizottó főzés egyik alapja, (amit már nem egyszer leírtam), tehát mindig csak annyi vízzel öntjük fel ami épp ellepi, kevergetjük, elpároljuk, és ismét felöntjük vízzel, illetve a felétől a fehérbort is hozzáöntögetjük.... így tovább amíg el nem készül (18-20 perc)
A paprikát szintén felkockázzuk, a rozmaringot felaprítjuk, majd az utolsó pároláskor ezeket is belekeverjük, így í paprika még finoman roppanós marad.
Befejezésként és hogy a színét tökéletesítsük, belekavarunk egy evőkanál tökmagolajat, ami akár el is maradhat, de olyan szép (bár ezt a fotó nem igazán adja vissza).
Tálaláskor Parmesan forgácsokat szórunk rá.
1 db cukkini (kb. 30 dkg)
30 dkg zöld kaliforniai paprika (ez lehet akár 1 szép db is)
20 szem zöld olívabogyó
2 dl fehérbor
rozmaring
bors, só
olívaolaj + vaj
Parmesan vagy Gran Padano
tökmagolaj
A cukkinit pici kockákra vágjuk, olívaolaj és vaj keverékén, kicsit megpirítjuk, közben a olívabogyót felkarikázzuk és a cukkini közé keverjük.
Egy perc elmúlásával, hozzáborítjuk a rizst, átforrósítjuk, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük annyi vízzel amennyi épp ellepi. Ettől kezdve jön a rizottó főzés egyik alapja, (amit már nem egyszer leírtam), tehát mindig csak annyi vízzel öntjük fel ami épp ellepi, kevergetjük, elpároljuk, és ismét felöntjük vízzel, illetve a felétől a fehérbort is hozzáöntögetjük.... így tovább amíg el nem készül (18-20 perc)
A paprikát szintén felkockázzuk, a rozmaringot felaprítjuk, majd az utolsó pároláskor ezeket is belekeverjük, így í paprika még finoman roppanós marad.
Befejezésként és hogy a színét tökéletesítsük, belekavarunk egy evőkanál tökmagolajat, ami akár el is maradhat, de olyan szép (bár ezt a fotó nem igazán adja vissza).
Tálaláskor Parmesan forgácsokat szórunk rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése