Ma a mai étkezésem ölég ritkára sikerül, de ez talán nem is baj.
Estére viszont egy pompás salátát dobtam össze, ahol az önteten lett a hangsúly, és azon finom füstölt halacsakán.
...na meg a zöldbabon (nehogy megsértődjön)
Asszem ez viszonylag gyors és egyszerű lett.
ESTI SALÁTA, ZÖLDBABBAL
ÉS FÜSTÖLT MAKRÉLÁVAL
Hozzávalók:
20 dkg zöldbab
füstölt makréla (vagy más)
salátafélék
Az öntet:
1 nagy p. natúr joghurt (375 g)
2 db főtt tojás
10 dkg sárgarépa
2 ek. olívaolaj
kakukkfű
só
A zöldbabot roppanós puhára főzzük, lehűtjük.
Az öntethez a joghurtba reszeljük a tojásokat és a sárgarépát, sóval és kakukkfűvel ízesítjük, és két evőkanál olívaolajat is belekeverünk.
A saláta féléket a tányérra halmozzuk, rászórjuk a zöldbabot, meglocsoljuk az öntettel és füstölt hal darabokkal koronázzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése