Az a helyzet, hogy ezt már tegnapra terveztem.
Csak tegnap úgy alakult, hogy... olyan, izé nap lett (nagyon olyan), és ezért inkább egy kis tésztát főztem.
TÁRKONYOS BURGONYALEVES
Hozzávalók:
50 dkg burgonya
10 dkg sárgarépa
1 fej vöröshagyma
5-10 dkg kolozsvári szalonna
1 db paprika
1 dl tejszín
1 db babérlevél
fűszerpaprika
tárkony
kömény
só
A vöröshagymát, a szalonnát, és a paprikát, apró kockákra vágjuk és együtt szépen üvegesre sütjük. Ezután megsózzuk, meghintjük fűszerpaprikával, elkeverjük és egyből felöntjük annyi vízzel ami ellepi, köménnyel és a babérlevéllel ízesítve, kb. 10 percig főzzük. Ez idő alatt megpucoljuk a burgonyát és a répát, amiket kis, kb. 1x1 centis kockákra illetve karikákra darabolunk, és az alaphoz adjuk. Vízzel felöntve, tárkonnyal ízesítve, puhára főzzük, végén egy forralásnyi időre, hozzáadjuk a tejszínt.
Okos: A szárított fűszereket a főzés közeben adjuk az ételekhez, a frisseket pedig a főzés vége felé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése