TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. május 3., szombat

Ürítés

Egy kis időre el kell búcsúznom tőletek.
Azt hogy, mennyi időre még nem tudom még nem lehet tudni; lényeg a lényeg kedden térd műtétem lesz (egyenlőre 1, aztán ...).
Ejj, hát badarságot beszélek, nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ki kell ürítenem a hűtőmet, legalábbis a romlandó dolgokat hamar-gyorsan el kell használnom, mindenki nagy örömére.  
Jéé mennyi minden van itt!














SPÁRGAKRÉMLEVES, PIRÍTOTT CUKKINIVEL
Hozzávalók:
30 dkg fehér spárga 
20 dkg cukkini
1 dl tejszín 
2 tk. mustár
1-2 ek. étkezési keményítő 
tárkony 
bors, só
A spárgát megtisztítjuk, 1 centis darabokra vágjuk, de a csúcsokat félretesszük, betétnek.
Bő egy liter enyhén sós, borssal és tárkonnyal ízesített vizet felforralunk.
Amikor már forr, beleszórjuk a feldarabolt spárgát és 8-10 percig főzzük, majd szép simára turmixoljuk.
Visszarakjuk a tűzre, hozzáadjuk a mustárral és keményítővel elkevert tejszínt és sűrűre főzzük, kóstolunk, és szükség szerint ízesítjük.
Közben a cukkinit is felkockázzuk és a spárga csúcsokkal együtt, egy kevés olívaolajon sózás nélkül megpirítjuk, majd a forró leveshez adjuk.
 

2 megjegyzés:

  1. Mielőbbi gyógyulást és visszatérést! :)

    VálaszTörlés
  2. Kösziköszi! :) Azért holnap még hozok ám valami igazán Őrültet ;)

    VálaszTörlés