TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. július 25., kedd

Pulyka és zöldség avagy Együtt szép az élet

Pontosabban együtt finom az étel.
No, meg minek az az sok mosogatnivaló, ha egy edény is elég, még akkor is ha kettő 😁
Röviden ennyit a mai napról...















FŰSZERES-FOKHAGYMÁS PULYKACOMB,
    KÖRETÉVEL EGYÜTT SÜTVE
Hozzávalók:
1,20 pulyka felsőcomb filé, bőr nélküli (nálam ez 2 db volt)
50 dkg héjas burgonya (újburgonya)
2 fej vöröshagyma
6 ger. fokhagyma
2 szál szárzeller
2 szál sárgarépa
25 dkg paprika
30 dkg paradicsom
rozmaring
majoránna
római kömény
bors, só
olívaolaj
A pulykacomb filéket, egészben hagyjuk, sóval, borssal, majoránnával és őrölt rozmaringgal alaposan bedörzsöljük, egy méretes tepsibe rakjuk, (amibe majd még a zöldségek is beleférnek). A sárgarépát karikákra, vöröshagymát félkarikákra, a fokhagymát csíkokra vágjuk, és a szárzellert is feldaraboljuk, rászórjuk a húsra, meghintjük egy teáskanálnyi egész római köménnyel, aztán  meglocsoljuk olívaolajjal, aláöntjük a bort és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 45 percig sütjük.










Közben a burgonyát megmossuk, felkarikázzuk és sós vízben 5 percig (egy forrás) főzzük, leszűrjük. A paprikát és a paradicsomot szintén eldaraboljuk.
A tepsiről levesszük a fóliát, a húsra rászórjuk a burgonyát, a feldarabolt paprikát és paradicsomot, kicsit! megsózzuk aztán a sütőbe visszatolva puhára sütjük, ez akár 30-40 perc is lehet (sütőfüggő), de nagyobb hőfokon rá is piríthatunk.










A húst kiszedjük, pár perc pihentetés után felszeleteljük, és a vele sült köretén tálaljuk, a tepsi alján összegyűlt szafttal feltétlen locsoljuk meg.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése