Pontosabban együtt finom az étel.
No, meg minek az az sok mosogatnivaló, ha egy edény is elég, még akkor is ha kettő 😁
FŰSZERES-FOKHAGYMÁS PULYKACOMB,
KÖRETÉVEL EGYÜTT SÜTVE
Hozzávalók:
1,20 pulyka felsőcomb filé, bőr nélküli (nálam ez 2 db volt)
50 dkg héjas burgonya (újburgonya)
2 fej vöröshagyma
6 ger. fokhagyma
2 szál szárzeller
2 szál sárgarépa
25 dkg paprika
30 dkg paradicsom
rozmaring
majoránna
római kömény
bors, só
olívaolaj
A pulykacomb filéket, egészben hagyjuk, sóval, borssal, majoránnával és őrölt rozmaringgal alaposan bedörzsöljük, egy méretes tepsibe rakjuk, (amibe majd még a zöldségek is beleférnek). A sárgarépát karikákra, vöröshagymát félkarikákra, a fokhagymát csíkokra vágjuk, és a szárzellert is feldaraboljuk, rászórjuk a húsra, meghintjük egy teáskanálnyi egész római köménnyel, aztán meglocsoljuk olívaolajjal, aláöntjük a bort és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 45 percig sütjük.
Közben a burgonyát megmossuk, felkarikázzuk és sós vízben 5 percig (egy forrás) főzzük, leszűrjük. A paprikát és a paradicsomot szintén eldaraboljuk.
A tepsiről levesszük a fóliát, a húsra rászórjuk a burgonyát, a feldarabolt paprikát és paradicsomot, kicsit! megsózzuk aztán a sütőbe visszatolva puhára sütjük, ez akár 30-40 perc is lehet (sütőfüggő), de nagyobb hőfokon rá is piríthatunk.
A pulykacomb filéket, egészben hagyjuk, sóval, borssal, majoránnával és őrölt rozmaringgal alaposan bedörzsöljük, egy méretes tepsibe rakjuk, (amibe majd még a zöldségek is beleférnek). A sárgarépát karikákra, vöröshagymát félkarikákra, a fokhagymát csíkokra vágjuk, és a szárzellert is feldaraboljuk, rászórjuk a húsra, meghintjük egy teáskanálnyi egész római köménnyel, aztán meglocsoljuk olívaolajjal, aláöntjük a bort és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 45 percig sütjük.
Közben a burgonyát megmossuk, felkarikázzuk és sós vízben 5 percig (egy forrás) főzzük, leszűrjük. A paprikát és a paradicsomot szintén eldaraboljuk.
A tepsiről levesszük a fóliát, a húsra rászórjuk a burgonyát, a feldarabolt paprikát és paradicsomot, kicsit! megsózzuk aztán a sütőbe visszatolva puhára sütjük, ez akár 30-40 perc is lehet (sütőfüggő), de nagyobb hőfokon rá is piríthatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése