TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. január 30., péntek

Egyszerű marharagu szárzellerrel és kakukkfűvel

Amikor (sajnos ritkán) szárzellerhez jutok, akkor nincs megállás és így vagy úgy, de képes vagyok, akár az éves adagomat is felzabálni elfogyasztani.
Például így:
















PARADICSOMOS MARHARAGU, SZÁRZELLER
Hozzávalók:
80 dkg marhalábszár (vagy comb)
4 ek. mustár
2 szál szárzeller
1 dob. darabolt paradicsom konzerv (400g)
4 ger. fokhagyma
2 dl vörösbor
1 dl tejszín (elhagyható)
kakukkfű
bors, só
A lábszár húst, szükség szerint megtisztítjuk és felcsíkozzuk.
Egy tálban a mustárt, őrölt borssal összekeverjük alaposan betapicskoljuk vele a húscsíkokat, 3-4 evőkanálnyi olajat locsolunk rá, majd fóliával letakarva, minimum 1 egész napig, hűtőben pácoljuk. 
(2 nap sem árt neki, de közbe-közbe forgassuk át)  
A bepácolódott húst egy magasabb falu edényben, olívaolajon lepirítjuk (kicsi fröcskölni fog), majd felöntjük a vörösborral és jól kiforraljuk. 
Ezután megsózzuk, kakukkfűvel és 2 gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük. 
Hozzáadjuk a paradicsom konzervet, egy kis vizet, és innen tovább, lassan rotyogtatva, pörkölt módjára főzzük, tehát mindig csak annyi vizet öntünk rá, amennyi épp ellepi. 
Amikor a hús majdnem megpuhult (az utolsó 10-15 percben) beletesszük a feldarabolt szárzellert, a maradék 2 gerezd fokhagymát (zúzva), majd a legvégén, a tejszínt is beleöntjük, jól összefőzzük, de már ne forraljuk túl, mert a tejszín (minőségtől függően) kicsapódhat.
Köretként, jelen esetben, egy kis fokhagymával ízesített puliszkát kívántam mellé, de mindenki azzal körítse amivel szívesen fogyasztaná ezt a pompás mannát. 

 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése