TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. január 9., péntek

Kecskesajthoz szeretettel

A napokban szereztem, finom, lágy kecskesajtot és szerettem volna valamiféle „koronát” tenni rá, nem mintha a maga valójában, nem állná meg a helyét, de olyan ritkán jut hozzá az ember jó áron, hogy ezeket a pillanatokat (szerintem) ki kell emelni...  
A kecskesajtot is, ugyanúgy mint társait többféle állagban készítik, melyekből méltán népszerűek a fűszerkéreggel bevont, mutatós és általában lágyabb fajtájúak. 
Néha viszont úgy érzem, hogy a fűszerezés elviszi a sajt ízét.
Amikor ezen „gondolkodtam” eszembe jutottak a kontrasztos ízek amiket maxi támogatok, és így alakult ki a zöldméz, ami mennyiségre nem sok (a leírtak szerint), de nem is kell belőle több... ;)   
Egyébként a kecskesajt nem egy új dolog, hisz' már az Odüsszeiában is megemlítődik. 

 













ZÖLDMÉZ
Hozzávalók:
2 ek. méz
1 ek. tökmagolaj
1 db rozmaring ágacska
bors, só
A rozmaring ágacskáról leszedjük a leveket és nagyon apróra vágjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval
Ezt célszerű úgy végezni, hogy a mézet kicsit „kiolvasztjuk”, meglangyosítjuk, (néhány másodperc mikróban) és így könnyebben keverhetővé válik. 
A sóval finoman bánjunk, mert a sajtnak is van egy bizonyos sóssága, viszont a bors, az mehet bártabban.
Ha éppen akad otthon néhány szem pirított tökmagunk is , megszórhatjuk vele.
Hát ez egy egyszerű korona, de isteni ;)   





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése