TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. január 3., szombat

Parasztreggeli avagy Tojást reggelire 2×

Egyszerűen, emlékeimből merítve, két tojásos reggeli étkemet osztok meg veletek ma, mert a nap legfontosabb étkezése a reggeli.
Az első nagyon egyszerű, de annál pompásabb manna, amihez nem mindig, de ha volt egy kis lesózott hagyma, pár csepp ecettel, tökmagolajjal megöntözve, akkor az maga a tökély volt.   













TÖPÖRTYŰS RÁNTOTTA,
   TÖKMAGOLAJOS HAGYMÁVAL
Hozzávalók:
tojás
töpörtyű
hagyma
ecet
tökmagolaj
Igazándiból mennyisége nincs a hozzávalóknak.
A tojás rántottát úgy készítjük el, hogy az egy kevéske zsíron átmelegítünk pár szem töpörtyűt (nem pirítjuk) és ezen sütjük meg a rántottát.
Egy fej vöröshagymát vékonyan félkarikákra vágunk, 5-10 percre lesózzuk, kissé kinyomkodjuk, pár csepp ecettel és tökmagolajjal összeforgatva, tálaláskor a rántottára rakjuk; nem kell sok, 1 fej hagyma négy főre is elég.

 












PARASZTREGGELI
Hozzávalók:
tojás
fött burgonya
szalonna
kolbász
gomba 
paprika
hagyma (póréhagyma)
fűszerpaprika
bors, só   
A szalonnát, a kolbászt, a hagymát, a gombát, paprikát finoman megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott főtt burgonyát, meghintjük petrezselyemmel, ráöntjük az elhabart tojást és szépem megsütjük.
Tálaláskor fűszerpaprikával meghintjük, és kimondottan jól illik mellé egy kis csemegeuborka.

Nem nagy dolgok ezek, valószínűleg ismeri is mindenki, így vagy úgy, főleg a Parasztreggelinek létezik számos fajtája, ami családonként változhat; de úgy érzem egy bejegyzést mindenképp megérdemelnek.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése