TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. január 22., csütörtök

Almás-kolbászos karaj avagy Az Őrület határa

Szóval nálam így (is) készülhetnek az ételkreációk; - ami külön-külön megállja a helyét, azt meg kell próbálni együtt is.
Pl.: almás torma van, alma és a sertés hús passzol, kolbászhoz fogyasztunk tormát, tejszínes torma és
tormamártás van, almás kolbász van

 













ALMÁS-KOLBÁSZOS KARAJ,
    TORMÁVAL ÉS ZSÁLYÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
1 pár debreceni
1 db nagy alma  (20-25dkg)
2 ek. ecetes torma
2 dl tejszín
zsálya
A sertéskarajt felszeleteljük, kissé megklopfoljuk, megsózzuk és egy serpenyőben szépen megsütjük, tálalásig melegen tartjuk.
Ezalatt egy másik serpenyőben, egy kevéske olívaolajon átmelegítjük a félkarikákra vágott debrecenit, hogy kiadja a színét, aztán felöntjük bő egy deci vízzel, belekeverjük a tormát, 1-2 perc elteltével hozzáadjuk a tejszínt és a keskeny gerezdekre szeletelt almát, zsályával szükség szerint sóval ízesítjük.
Pillanatok alatt (hogy az alma nem menjen szét), összeforraljuk.
A ragut a hússzeletekre tálaljuk; jelen esetben párolt hajdinát kívántam mellé, de köret, természetesen, lehet szabadon választott.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése