TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. július 17., csütörtök

Ez van, ez volt, ez lett

Röstellem ismét leírni, de nem tehetek mást. Bocsesz, ez volt itthon.
Benéztem a hűtőbe és ez a látvány fogadott: egy marék borsó, egy marék zöldbab, egy kis darab répa, egy fél szár póré, egy-két paradicsom...
Na? Mit lehet ebből főzni?
Levest olaszosan.
Mondhatnám úgyis, benéztem a hűtőbe és egyből észere vettem egy kissé szétszórt Minestrone levest. Aztán fogtam magam, és csak úgy, összeszórtam. 
Minestra vagy Minsetrone; kinek ez, kinek az, ebbe nagyon nem szeretnék belemenni. Rengeteg fajtája létezik, érdemes utána nézni és elveszni a sokaságában, már csak azért is, hogy rájöjjünk mennyire egyszerű, egy jó, tartalmas levest főzni csak úgy, egyszreűen.














OLASZ ZÖLDSÉGLEVES
avagy
MINESTRONE
Hozzávalók:
15 dkg zöldbab
15 dkg zöldborsó
10 dkg sárgarépa
35 dkg paradicsom (3db)
4 ger. fokhagyma
1/2 szál póréhagyma
3 ek. vörösborecet
5 dkg makaróni 
rozmaring
bazsalikom
bors, só
olívaolaj
A póréhagymát és a paradicsomot felkockázzuk, majd olívaolajon 5 perc alatt, sűrűre pároljuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vörösborecetet,  valamint a zúzott fokhagymát.
Ezen idő alatt előkészítjük a zöldségeket; a sárgarépát 3-4 centis hasábokra vágjuk és a zöldbabot feldaraboljuk, aztán a borsóval együtt az alaphoz adjuk. Felöntjük bőségesen vízzel (1,2dl) és készre főzzük, közben beleszórjuk a kis darabokra tört makarónit. 
Amikor a tészta és a zöldségek is megpuhultak, illetve a főzés utolsó pillanataiban friss, aprított rozmaringgal és bazsalikommal ízesítjük.
Természetesen másféle apró tészta is megfelel, de rizzsel is készíthetjük. 


  
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése