TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. július 20., vasárnap

Forr a levegő

azŐJÉ bemutatja
CUKKINI '14
episode2
Követők
A 2014 július, az utóbbi félév legforróbb nyara; és a háború elkezdődik.
A nagy lyukú reszelő sorban nyeri meg az kezdeti csatákat. 
A cukkini nem törődve a veszteségeivel,
 újabb és újabb támadásokat indít; töretlenségét erősíti, a szomszédos kertben érő cukkinik sokaságának csatlakozása...















JOGHURTOS CUKKINISALÁTA, 
    TÖKMAGGAL ÉS TÖKMAGOLAJJAL grill mellé vagy csak úgy :)            
Hozzávalók:
80 dkg cukkini
1/ 2 szál póréhagyma
1 marék pirított tökmag
1 ek. tökmagolaj
1/2 citrom
1 p. natúr joghurt
1 tk. őrölt kömény
bors, só
A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, lesózzuk és legalább félórát pihentetjük, majd jól kinyomkodjuk. 
Ezalatt elkészítjük az öntetet; a joghurtba belereszeljük a citrom héját, majd hozzáfacsarjuk a levét, sózzuk, borsozzuk, egy teáskanálnyi köménnyel ízesítjük és egy evőkanál tökmagolajjal szépen kikeverjük.
A póréhagymát félkarikákra vágjuk és a pirított tökmaggal együtt a cukkinira szórjuk, aztán az öntettel alaposan összeforgatjuk, jól lehűtve kínáljuk.
A csirkemellet, citromvel és őrölt (morzsolt) rozmaringgal kikevert olívaolajjal bedörzsöltem, és így pácoltam egy félórácskát.



  
  
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése