TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. július 12., szombat

Semmi extra 2.

Ebben a ételben valóban nincs semmi extra; valószínűleg sokan ismerik, hallottak róla és talán már készítettek is néhányszor a kis családjuk nagy örömére.  
Pompás kiegészítője lehet sülteknek, és a napnál világosabb, hogy önállóan is megállja helyét a minden napi étkezésünkben - szalonnával, kolbásszal, de akár tojásosan is - én egyszerűen kicsit fűszeresen és kenyérrel szeretem.
Viszont, ami miatt ezt most leírom, az nem más mint a lelemény, a praktika, azoknak akik eddig nem ismerték a babos-lecsót.
Szükségem van egy dunsztosüvegre / gyerünk a spájzba / nem igaz, hogy pont most nincs / ejj / na! / ...és mit csináljak ezzel a párszem babbal / megint hova rakosgassam / „semmire nem elég”... 















BABOS-LECSÓ,
   KÖMÉNNYEL ÉS CSOMBORRAL
Hozzávalók:
60 dkg paprika
30 dkg paradicsom
20 dkg nagy szemű bab (csótánybab)
1 fej vöröshagyma
3 ger. fokhagyma
őrölt kömény (vagy egész kömény)
csombor (borsikafű)

A babot egy éjszakára beáztatjuk és puhára főzzük.
A vöröshagymát félkarikára szeleteljük és forró zsiradékon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát és a szintén félkarikákra vágott paprikát, sózzuk, köménnyel és csomborral fűszerezzük. Amikor a paprika félig megpuhult, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és a babot, aztán készre főzzük.
Ügyeskedhetünk úgy, hogy a babot csak harapható puhára főzzük és a lecsóban fejezzük be a főzését, de ehhez azért egy kis gyakorlottság szükségeltetik :)

 
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése