TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. július 22., kedd

Hétköznapok

azŐJÉ bemutatja
  CUKKINI '14
episode4
Disznó szerencse
Telik-múlik az idő a nagy lyukú reszelő büszkén csillog; a cukkini nem adja fel, szerencsére van bőven.
Mígnem egyszer körmönfont ötlete támad...















KÖRMÖS CUKKINIFŐZELÉK, FŰSZERESEN
Hozzávalók:
2-3 db sertésköröm (felhasítva, eldarabolva)
1 kg cukkini
1 nagy fej vöröshagyma
4 ger. fokhagyma
3 db babérlevél
2 ek. fehérborecet
3-4 ek. liszt
őrölt kömény
csombor (borsikafű)
majoránna
fűszerpaprika
bors, só
tejföl a tálaláshoz
A hagymát felkockázzuk, forró zsiradékon arany sárgára pirítjuk, majd belerakjuk az előkészített körmöket, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kevés fűszerpaprikával, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, beízesítjük babérlevéllel, csomborral, majoránnával és őrölt köménnyel. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és puhára főzzük, úgy, mintha pörköltet készítenénk.
Közben a cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük picikét lesózzuk, kinyomkodjuk.
A lisztből és a maradék 2 gerezd fokhagymából, egy kis zsiradékkal, szép, zsemleszínű, fokhagymás rántást készítünk.
Ha már a köröm jól megpuhult, rádobjuk a kinyomkodott cukkinit felöntjük vízzel, belekeverjük a borecetet, amikor kezd forrni hozzáadjuk a rántást és készre főzzük, utóízesítjük.
Tálaláskor tejfölt kínálunk mellé.
A cukkininek nem kell sok főzés, szerintem bőven elég egy forrás, mert könnyen „szétfőhet”.
A cukkininél, mindig a fogyasztásra szánt súly írom; tehát 1 kg az amit megfőzünk, elfogyasztunk, ha már nagyobb, magosabb a cukkini, akkor a mért mennyiség, mag nélküli illetve kibelezett formát jelez.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése