TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. március 27., kedd

Oldalas és paradicsom avagy Szóval már ezt sem

Szóval, ez a sokat sejtető cím, lényegében arra utal, hogy meg-megkívánom a jóféle klasszikus kis mannákat, de mindig beugrik valami a formás fejecskémben, rakományként elhelyezkedő agy nevű képződménybe és akkor...
Szóval akkor csak úgy jönnek az Őrültnél Őrültebb ötletek, Ételek és ez Jó.
Ilyenkor még azon is elgondolkodom (persze a -gondolkodom- csak idézőjelben értendő), hogy nevezhetném a blogomat ŐrültenJóÉteleknek is 👍
Hm, ez tetszik!
Mi?
...micsoda?
Ja! hogy már az..., akkor ez tök Jó  😁




PARADICSOMOS-HAGYMÁS OLDALAS
              HOZZÁADOTT ZSIRADÉK NÉLKÜL
Hozzávalók:
1 kg sertésoldalas
2 nagy dob. paradicsompüré (140g)
4 par.dob. víz
5 ger. fokhagyma
2 fej vöröshagyma (30-35dkg)
1 tk. őrölt kömény
2 tk. majoránna
bors, só
Az oldalast feldaraboljuk, sóval és köménnyel bedörzsöljük.
A vöröshagymát felkockázzuk, most nem kell aprítani, hisz’ ez lesz az egyik jelleget adó anyag.
A paradicsompürét, 4 saját dobozának megfelelő mennyiségű vízzel kikeverjük, zúzott fokhagymával, majoránnával, borssal, és egy kicsi sóval ízesítjük.    
A felkockázott a vöröshagymát, a paradicsomhoz adjuk, aztán alaposan beleforgatjuk, beletapicskoljuk a húsokat, majd tepsiben pakoljuk őket, és a paradicsomos-hagymás szószt ráöntjük (ne legyen túl nagy a tepsi).
180 fokos sütőben, fóliával letakarva, bő 1 órát pároljuk, ezután a fóliát levéve kívánt puhulásig sütjük, illetve szépen megpirítjuk.
Valamiféle burgonya körettel kínáljuk, ami nálam jelen esetben petrezselymes burgonya lett.
u.i.: Aki gondolja, az egy kis cukorral enyhítheti a paradicsompüré ízét.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése