TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. március 20., kedd

Gomba és tészta avagy Egyszerű és full-os


Íme a mai nap.
Egyszerű és a full-os 😉











TEJSZÍNES-GOMBÁS FUSILLI
Hozzávalók:
25 dkg fusilli (orsó tészta)
30 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa (kb. 12dkg)
1 szál szárzeller (zöldje, ha van)
2 dl tejszín
majoránna
bors, só
olívaolaj
A vöröshagymát, a szárzellert, és a sárgarépát felaprítjuk, illetve apró kockákra vágjuk, majd együtt, olívaolajon finoman lepirítjuk.
Közben a tésztát kifőzzük.
A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk és az alaphoz adjuk, megsózzuk, borsozzuk, majoránnával ízesítjük, és annyi vízzel felöntve, ami épp ellepi, kis lángon, kívánt puhaságúra főzzük.
Ezután hozzáadjuk a tejszínt, sűrűre forraljuk, aztán beleforgatjuk a tésztát és már tálalhatjuk is.
Aki úgy szereti, reszelt sajttal megszórhatja.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése