TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. március 15., csütörtök

Pulyka és ünnep avagy Így töltöttem a napot


Ma, ezzel az finomsággal ünnepeltem 😉
...és még valamivel, stílusosan, vagy legalábbis annak indult, aztán... 😈😁











ÜNNEPI PULYKAROLÁD,
   MOGYORÓS-RIZIBIZIVEL
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell
2 db főtt tojás
2 szelet rozsos toast kenyér
1 db natúr tömlős sajt
5 dkg szeletelt csemege vastagkolbász (vagy szalámi)
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírhoz
25 dkg rizs
15 dkg zöldborsó (fagyos)
3 ek. szeletelt mogyoró (vagy mandula)
olívaolaj és vaj
bors, só
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, a rozsos toast kenyérszeleteket, megpirítjuk, és felkockázzuk őket.
A szeletelt csemege vastagkolbászt, pici kockákra vágjuk, majd a sajttal, a kenyér és tojáskockákkal alaposan összekeverjük.
 A pulykamellet 4 db 15 dekás szeletre vágjuk és kicsit megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. (Természetesen kisebb szeleteket is vághatunk, de így szerintem mutatósabb, és feleannyi a munka vele.)
A tölteléket egyformán elosztjuk a szeleteken, felgöngyöljük, a végeknél benyomkodjuk, behajtogatjuk, majd a hagyományos módszerrel bepanírozzuk, és bő olajban kisütjük.
A szeletelt mogyorót szárazon kissé megpirítjuk. (Nem hagyjuk a forró serpenyőben!)
A rizst, vaj és olívaolaj keverékén üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a borsót, a pirított mogyorót, majd dupla mennyiségű, forró, sós, vízzel és kis lángon, pároljuk addig amíg, szintjéig elfőtte a levét, majd letakarjuk egy fedővel, és 1-2 perc múlva, félrehúzzuk a tűzről, kb.15 perc pihentetés után tálalhatunk.


2 megjegyzés:

  1. Finom lehetett. Jól is néz ki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. BIZONY ÁM :) FINOM LETT, ÉS HA HÚSVÉTKOR (UTÁN) KÉSZÍTJÜK EL TUDJUK HASZNÁLNI A HÍMES TOJÁSOKAT ÉS AKÁR SONKÁT IS ;)

      Törlés