TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. március 21., szerda

Káposzta és húsok avagy A nagy KATT

Ezen kérem szépen nincs mit titkolni.
Néha bekattanok! 😜😵
...mindenki, csak nem mindig valljuk be 😉
Ma például, rakott káposztát kívántam, de hús nélkül, illetve valami mással.
Aztán egy pillanatra megjött az eszem...
...és az tök jó!
Talán nem bánjátok Ti sem 😁














CiróBácsi RAKOTT KÁPOSZTÁJA,
   FÜSTÖLT OLDALASSAL ÉS KOLBÁSSZAL
Hozzávalók:
4 db sütnivaló kolbász
60-80 dkg füstölt oldalas
80 dkg savanyú káposzta
20 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
2 db tv paprika
1 db paradicsom
1 nagy p. tejföl (450g) + tálalás
1-2 db babérlevél
fűszerpaprika
majoránna
kömény
zsemlemorzsa
A húsok, illetve a kolbász és a füstölt oldalas aránya változhat.
A füstölt oldalast feldaraboljuk, és kb. 1 órát főzzük, majd felhasználásig a főző vízében hagyjuk.
Elkészítjük a párolt rizst.
A káposztát ízlés szerint kimossuk, kicsit átvagdossuk. (Aki megszokta, főzni, párolni, hogy puhább legyen, az természetesen most is megteheti.) 
A vöröshagymát felaprítjuk és üvegesre sütjük, aztán hozzáadjuk az időközben felkockázott paprikát, és paradicsomot, megsózzuk, majoránnával, köménnyel és babérlevéllel ízesítve néhány percig pirítjuk, majd meghintjük fűszerpaprikával, és annyi vízzel felöntve, ami épp ellepi, legalább 25-30 percig főzzük, közben a vizet szükség szerint pótoljuk, tehát egy pörköltalapot készítünk.
Amikor az alapunk elkészült (nem túl sok leve!) belekeverjük a kész párolt rizst, majd a tejföl felét.
Egy kis tepsit (32/20) vékonyan kizsírozunk (vagy olajozunk), meghintjük egy kevés zsemlemorzsával és egyenletesen elosztjuk benne a káposzta felét.
Ezután rátesszük a tejfölös-rizst, aztán ismét káposzta következik; jól lenyomkodjuk, a maradék tejfölből, 2-3 kanállal félreteszünk, a többivel megkenjük a káposztánkat.
Az egész tetejére szépen ráfektetjük a kolbászokat és a oldalasokat, amiknek a tetejét megkenegetjük a félretett tejöllel.
Előmelegített sütőben 180-190 fokon, 45-50 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor még plusz tejfölt kínálhatunk hozzá.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése