TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. március 30., péntek

Padlizsán és péntek avagy Ízletes, pikáns, hús nélküli


Nagy péntek.
Ilyenkor nem illik hús enni, ezt belénk nevelte a világ, és Mi tiszteletben tartjuk.
Talán nem is lenne nagy baj, ha gyakrabban tartanánk hús mentes napot.
A másik - a padlizsán sózása; van aki arra esküszik, hogy be kell sózni, és akkor elmegy a kesernyés íze, és ez öléggé elterjedt. Kérem szépen, én nem mindig teszem ezt (most sem) és még nem ettem "kesernyés" padlizsánt, próbáltam már, de nagy különbséget nem vettem észre. Tehát ezt a műveletet mindenki saját igényének megfelelően tegye meg, vagy ne. Viszont amikor sózzuk, és panírozzuk, akkor alaposan itassuk le róla nedvességet.














PADLIZSÁN SZELETEK SZEZÁMMAGOS           BUNDÁBAN, KAKUKKFÜVES RIZZSEL 
   ÉS PIKÁNS SAJTOS MÁRTOGATÓVAL
Hozzávalók:
2 db padlizsán
2 p. natúr joghurt
2 db natúr tömlős sajt
2 tk. magos mustár
1 ger. fokhagyma
bors, só
liszt, tojás, zsemlemorzsa, szezámmag a panírozáshoz
párolt rizs, amit kakukkfűvel ízesítünk
Előkészülünk a panírozáshoz, a zsemlemorzsába gazdagon szezámmagot keverünk.
A padlizsánt felszeleteljük, és közvetlen panírozás előtt sózzuk, borsozzuk, bő olajban szépen kisütjük.
A mártogatóhoz, a joghurtot, a sajttal, magos mustárral, zúzott fokhagymával, borssal és szükség szerint sóval alaposan kikeverjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése