TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. szeptember 24., csütörtök

Zöldbab és burgonya avagy Ez tök normális

Mostanában kívánom az egyszerű, hétköznapi, klasszikus étkeket és majdnem mindig úgy is készítem el, vagy legalábbis csak minimális, itt-ott talán meglepő variációkkal.
Ez tök normális dolog, mert ha belegondolok, az elmúlt években, lényegében azt eszem amit itt a blogban láttok, a klasszikus, hétköznapi, megszokott, "jófajta menüs' mannák elmaradnak vagy csak ritkán fordulnak elő.
A mai főzelékemet az is időszerűvé tette, hogy egyéb, nem részletezendő fogas okok miatt, nem baj ha nem kell túlsokat rágnom...
Na de, majd holnap 😋😁









MAJORÁNNÁS ZÖLDBABFŐZELÉK
  BURGONYÁVAL ÉS VIRSLIVEL
Hozzávalók:
50 dkg zöldbab
30 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
4 ger. zúzott fokhagyma
2 ek. fehérborecet
1 p. tejföl (150g)
2 ek. liszt
majoránna
őrölt kömény
fűszer paprika (ha van, akkor füstölt)
bors, só
2 p. virsli
A zöldbabot és a burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a zöldbabot, meghintjük egy kis fűszerpaprikával, sóval, borssal, majoránnával, köménnyel és a zúzott fokhagymával ízesítjük aztán vízzel  felöntve, közepes lángon addig főzzük, amig pattanós puhára fő, aztán beletesszük felkockázott burgonyát és az ecetet (az ecet akár el is hagyható, de én szeretem ilyesmi főzelékeket egy picit megbolondítani).
A virslit felkarikázzuk, aztán amikor kellően megpuhult a zöldbab és burgonya, ezt is belefőzzük (1-2 perc).
Befejezéskén tejfölből és lisztből készült habarással besűrítjük.





4 megjegyzés:

  1. Biztosan nagyon finom volt, lehet kérni belőle?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Természetesen, csak nem tudom hová címezzem, no meg assztán kell szereznem valami erősebb borítékot 😁

      Törlés
  2. Ez a zöldbab-burgonya kombináció igazán bejött, tartalmasabb és érdekesebb a főzelék. Főzés közben nem emlékeztem pontosan a fűszerezésre, így "elrontottam" , nálam egy babérlevél és kevés tárkony került bele. Legközelebb a kömény-majoránna verziót készítem. Köszönet a receptért. Nagyon sok jó recept van a blogon, mostanában tévedtem az oldalra, gratulálok hozzá, fogom böngészni a közeljövőben.

    VálaszTörlés