TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. szeptember 3., csütörtök

Vargánya és kolbász avagy Ízesíts bátran

Mert nem akartam lefagyasztani, el kellett fogyasztani.
De vajon mivel ízesítsem, ha csak zsálya (lenne) van itthon, meg... 😏 













SZŰZÉRMÉK
 KOLBÁSZHÚSSAL
  ÉS VARGÁNYÁVAL
Hozzávalók:
60-80 dkg szűzpecsenye
25 dkg vargánya
1-2 sz. sütnivaló kolbász
10 dkg csemegeuborka
zsálya
bors, só
köretnek krumplikása
A nyers kolbászról lefejtjük a bőrét, a húsát/töltelékét egy serpenyőbe „morzsoljuk” és elkezdjük sütni úgy, hogy közben a keverőkanállal apróbb darabokra szét nyomkodjuk, mintha darált hús lenne (végül is az 😊).












Amikor már szép apró, hozzáadjuk az időközben megtisztított és feldarabolt vargányát.
5-10 perc kevergetés, sütés után aprított zsályával ízesítjük, karikákra vágott csemegeuborkát adunk hozzá és összemelegítjük; szükség szerint sózzuk borsozzuk.
A szűzpecsenyét lehártyázzuk, felszeleteljük, kicsit meglapogatjuk, sózzuk, borsozzuk és serpenyőben szépen megsütjük, tálalásig melegen tartjuk.
Köretként krumplikását ajánlok, ami nem más, mint egy főzővizével hígított hagymás tört burgonya.
A kására helyezzük a szűzérméket és a kolbászos-vargányás raguval koronázzuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése