TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. szeptember 14., hétfő

Lazac és hagyma avagy 2 nap, egyszerűen

 ...egyébként ilyent, ilyesmit viszonylag gyakran megkívánok, aztán fogok egy darabka halat -"szinte mindegy" miféle, de azért a minőségibbeket helyezem előre a sorban 😉- általában lazac, de készítettem már jófajta! hekkfiléből is 😲-.
Nagy mutatvány nincs a dologban, egyenlő arányban keverek össze fehérborecetet és vizet, pici só, bátrabban cukor, jó adag friss kapor és lilahagyma, tálaláskor bors.
Tehát a bonyolult recept: lilahagymát karikára vágom, a felét egy jól lezárható doboz aljára rakom, ráhelyezem a filéket, aztán ismét lilahagyma (akár vöröshagyma is lehet) és felöntöm a kikevert fehérborecetes lével, hogy épp ellepje.
A dobozt lezárva kb.két napig  hűtőben érlelem.
Tálaláshoz héjában megfőzöm a burgonyát, amikor kicsit már meghűlt megpucolom, karikákra vágom, tányérra rendezem és finom, savanykás, kapros lazacfilét a tetejére teszem, bátran meglocsolom a levével és egy kis olívaolajjal és ahogy S.J.-től hallottam jöhet egy nagy bors puszi 😁
Csak 1 tipp: szerintem ez a kombó akkor az igazi, ha a burgonya még egy picit langyos👍 ...természetsen, klaszzikusan salátafélékkel, pirítóssal is pompás kis vacsi lehet.

SAVANYÍTOTT KAPROS LAZACFILÉ
  LILAHAGYMÁVAL ÉS BURGONYÁVAL













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése