TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. november 15., péntek

Bulgur és gomba avagy Sárgában szép és finom

Ma valami olyan kívántam ami húsmentes és markáns, de mindezek mellett ne kelljen vele sokat dolgozni...😏 
Választásom a bulgurra eset.
A bulgur egyébként és légyegében tört búza.
A közel-keleti illetve a török konyha gyakori és közkedvelt köret eleme, itthon "Török rizsként" is emlegetik.
Vasban és B-vitaminban gazdag, kalóriatartalma kevesebb mint a rizsnek.
Rosttartalma is egész magas pl. egy csésze bulgur a napi szükséglet kb.25%-át is kiteheti.
No, akkor ma az egészségemért is tettem valamit 😁😋















FŰSZERES GOMBÁS BULGUR
Hozzávalók:
30 dkg bulgur
30 dkg gomba
2 fej vöröshagyma
1 db csípős paprika (ízlés szerint)
1 csapott ek. őrölt római kömény
1 tk. kurkuma
1 db babrélevél
lestyán
olívaolaj
A gombát feldaraboljuk, cikkekre vágjuk.
A vöröshagymát nagyobb darabokra, akár cikkekre szeleteljük. 
Egy kevés olívaolajon megpirítjuk a gombát, amikor kezd szép színt kapni hozzáadjuk a hagymát, majd 1-2 perc múlva a bulgurt.









Megsózzuk, római köménnyel, és babérlevéllel, lestyánnal, kurkumával valamint ízlésünknek megfelelően csípős paprikával vagy őrleménnyel ízesítjük és duplája mennyiségű vízzel felöntve, kis lángon, addig főzzük amíg minimálisra elfő a leve, aztán a tűzről levéve, fedő alatt, saját gőzében készre pároljuk, mintha rizst készítenénk.
Tálaláskor fokhagymás-joghurttal meglocsoljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése