TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. november 7., csütörtök

Borsó és torma avagy Mégsem

Na most az úgy történt tegnap, hogy kitaláltam mit akarok enni, aztán nekiálltam a főzésnek... és nálam természetesnek mondható módon, kicsit átalakult az étel.
A változás csak minimális, sőt rá is foghatnánk, hogy ugyanaz lett, mint a "terv", de mégsem.
Ezért nem szeretem előre megmondani, mit fogok főzni.
Képzelhetitek mekkora "kihívás" amikor étlapot írok 😁😁😁
Egyébként ez egy bonyolult recept, jól figyeljetek oda!













TEJSZÍNES-TORMÁS BORSÓLEVES
    SAJTOS VIRSLIKARIKÁKKAL
Hozzávalók:
50 dkg zöldborsó (fagyos)
2 dl tejszín
1 kis fej vöröshagyma
2 ek. csemege torma
1 ek. kristálycukor
2 ek. liszt
fűszerpaprika
lestyán
vaj
1-2 pár sajtos virsli
A fagyos zöldborsót bő 1 liter lestyánnal ízesített sós vízben feltesszük főzni, a vöröshagymát félbevágva melldobjuk.
Amikor a zöldborsó kellően megpuhult (kivesszük a hagymát) beleöntjük a tejszínt, hozzáadjuk a cukrot és a tormát, vajból és lisztből készült paprikás rántással besűrítjük.
A virsli felkarikázzuk és az utolsó 2-3 percben a forrásban lévő levesbe szórjuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése