TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. február 9., szombat

Csirke és mogyoró avagy ...mert jó

No kérem, ismét én lettem szósz-szóló, a tegnap esti Gala vacsorán 😁
Két kérdés viszont felmerült...
Miért jó? - Mert ezekkel a szószokkal egyszerűen, könnyen, "egy mozdulattal" tudunk ízesíteni; persze használhatunk mást is, friss chilit, normál chiliszószt, adhatunk hozzá cukrot, ezt-azt, és az is jó lesz; de NEM ILYEN!
Hol tudom beszerezni, ezeket a Gala chili szószokat? 
Szentgotthárdiak, és a környékén élők a 👉HÁRMASHATÁR SZÓDA-nál👈 keressék, a többiek pedig az Interneten 😉 















      ÉDES-CSÍPŐS
MOGYORÓS CSIRKE,
 TOJÁSOS RIZZSEL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
1 szál sárgarépa (kb.15 dkg)
8-10 dkg pörkölt földimogyoró (sótlan)
8 ek. Gala Sweet chiliszósz (nálam)
1 ek. liszt
4 adag rizs
3-4 db tojás
Párolt rizst készítünk.
Közben a sárgarépát megtisztítjuk, hosszában félbe vágjuk, és szép vékonyan felszeleteljük.
A csirkemellet felcsíkozzuk, és egy kis zsiradékon (szerencsés esetben szezámolajon) elkezdjük pirítani. Ahogy szépen pirul, hozzáadjuk a sárgarépát és a mogyorót, megsózzuk, 1-2 perc elteltével meghintjük 1 evőkanál liszttel, elkeverjük; felöntjük, 1,5 -2 deci vízzel és ízlés szerint adunk hozzá a chili szószból, összeforraljuk, készre főzzük.
A tojásokat elhabarjuk, picit megsózzuk, és egy serpenyőben a kész rizzsel összeforgatva, összesütjük.



















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése