TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. február 25., hétfő

Makréla és zöldség avagy Amikor megérdemlem

Amikor az emberfia úgy érzi, hogy megérdemli, akkor meg kell tennie illetve meg kell vennie, azaz meg kell ennie, még akkor is, ha egy picit, talán nem a legolcsóbbra kíván rá. Ennek kompenzálására és költség enyhítésére tökéletesen megfelel az akciós brokkoli, ami kicsi talán sárgább, mint zöldebb, de a miénk 😁😇











MAKRÉLA ZÖLDSÉGEKKEL,
    FÓLIÁBAN PÁROLVA
Hozzávalók:
4 db makréla
1 db brokkoli
80 dkg batáta (édesburgonya)
2 db paradicsom
2 ger. fokhagyma
10 dkg vaj
1 db citrom
4 db babérlevél
kakukkfű
bors, só
A tisztított makrélákat 3x4x beirdaljuk, bevagdossuk, majd kívülről és belülről is besózzuk.
A paradicsomot gerezdekre vágjuk, a citromot felkarikázzuk és 1-1 darab babérlevéllel, valamint 1 fél gerezd fokhagymával a halak hasüregébe töltjük.










A batátát megpucoljuk és felkockázzuk, a brokkolit kisebb rózsákra daraboljuk.
A makrélákat egyesével adagonkét csomagoljuk, illetve készítjük.
Dupla rétegű alufóliára (figyeljünk a méretére!) rászeleteljük a vajat, rápakoljuk a feldarabolt zöldségeket és egy kis keretet, „koszorút” alakítunk ki, megsózzuk, borsozzuk, 1-2 ágacska kakukkfüvet dobunk mellé és ügyesen ráállítjuk a makrélát.











A fóliát felfele irányuló mozdulatokkal hajtogatjuk össze, és felül alaposan összezárjuk; erre azért van szükség, hogy párolás közben keletkező gőz ne szökjön el a csomagból, és ezért is kell megfelelő méretű fóliát használnunk.  










A csomagocskáinkat egy tepsire rakjuk és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt készre sütjük, pároljuk.
Tálaláskor egy határozott mozdulattal áthúzzuk egy tányérra, de ha valakit nem zavar akkor a magában a fóliában is tálalhatjuk. A fólia felbontásakor vigyázzunk a gőzével.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése